Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başladı.
aa:text:20200927:22538720
|
27 Eylül 2020, Pazar - 07:16
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca  Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölen ve yaralanlar oldu. Bu bölgelerde sivil altyapı da ciddi şekilde hasar gördü.

Azerbaycan karşı saldırıya geçti

Azerbaycan ordusu da düşmanın provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerinde bulundu.

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek, sivil halkın güvenliğini sağlamak için Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tüm cephe boyunca karşı saldırı başlattı. Tank birimleri, füze ve topçu birlikleri, insansız hava araçlarının desteğiyle cephede ve savunma derinliklerinde Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin çok sayıda personeli, askeri tesisleri ve askeri teçhizatı yok edildi. Ermenistan’a ait 12 adet “OSA” uçaksavar füze sistemi de imha edildi. Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait bir savaş helikopterinin Tatar bölgesinde düşürüldüğü ancak hayatını kaybedenin olmadığı da bildirildi.
Azerbaycan askerlerinin karşı saldırısı devam ediyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/197373/ermenistan-azerbaycan-cephe-hattinda-catisma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.