Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayın üçünde açıklama yapacakmış bizde Şanlıurfa'dan açıklama yapacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Altılı masa ile ilgili açıklama yapan Erdoğan,"Seçim yaklaşıyor. Bay Kemal tamamen yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak." dedi.
Onur Çetinkaya
|
30 Kasım 2022, Çarşamba - 12:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayın üçünde açıklama yapacakmış bizde Şanlıurfa'dan açıklama yapacağız"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

6 liderin oluşturduğu altılı masa ile konuşan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

"Bay Kemal tamamen yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak"

Türkiye'nin yarınlarını inşa edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Küresel ve bölgesel krizlerin yol açtığı sorunların tek çözüm adresi Cumhur İttifakı'dır. Seçim yaklaşıyor. Bay Kemal tamamen yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak. Alışığız zaten ama buna hazırlanın." diye konuştu.

Altılı masanın Anayasa teklifi

Türkiye yeni yönetim sistemiyle, özellikle söylüyorum, bunların güçlendirilmiş parlamenter demokrasi, bu tür palavralarına aldanmayın, buradan bir şey çıkmaz ifadesini kullanan Erdoğan," İranlıların güzel bir atasözü var; Oturdular, konuştular, dağıldılar. Bunların durumu bu. Türkiye işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı görünüm kazanmıştır. Cumhur İttifakı, ortak hedef birlikteliğiyle milletin huzurundadır. Diğer ittifak ise 6'lı masa ile kamuoyuna çıkmakla birlikte, hangi amaçla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Ucube bir teklif çıkarttılar. Gözden geçirdim. Masanın etrafındakiler artı altındaki bunlara ne verirsek mutlu olurlar buna çalışmışlar. Birisinin derdi kapanan belediyeler öbürünün derdi Hazine yardımlarını en az bire çekip herkesin nasibini alması. " açıklamasında bulundu.

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Bunların gittikleri yer Anayasa Mahkemesi. Meclis'te görüşmeler yapılır oaradan Anayasa Mahkemesi'ne. Yeni düzenlemede Cumhurbaşkanı herhangi bir iade yapamayacak. Cumhurbaşkanı niye var? Bunların hazırladıkları tezgah böyle. Başbakanlık vermek zorundalar. Başkanlık sisteminde bu yok. Birileri de başbakanlık bekliyor. Öyleyse çok partili parlamenter sistemde başbakanı bir yere koyabilir, anlayış bu. Bizim böyle bir derdimiz yok." dedi.

"Bizde Şanlıurfa'dan açıklama yapacağız"

CHP'nin 3 Aralık'ta gerçekleştireceği tanıtım toplantısına değinen Recep Tayyip Erdoğan, "Ayın 3'ünde açıklama yapacakmış Bay Kemal. Biz de ayın 3'ünde Şanlıurfa'dayız. Biz de oradan açıklama yapacağız. Bu metni tartışmak abesle iştigaldir.  Size biz paravan bir şirket kurdurmayız.  " diye konuştu.

"Denetimleri sıkılaştıracağız"

Cumhurbaşkanı fahiş fiyatlara ilişkinde konuştu. Erdoğan, "Marketlerde kontrollerimizi daha da sıkılaştıracağız. Fiyat İstikrar Komitesi'ni kurarak takibini yapacağız. Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1978305/cumhurbaskani-erdogan-ayin-ucunde-aciklama-yapacakmis-bizde-sanliurfadan-aciklama-yapacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.