Karamollaoğlu, "Faize ayrılan pay 550 milyar lira"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin haftalık basın toplantısında konuştu. Ekonomiyi değerlendiren Karamollaoğlu, durumun iç açıcı olmadığını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
30 Kasım 2022, Çarşamba - 13:37
Karamollaoğlu, "Faize ayrılan pay 550 milyar lira"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye ekonomisini değerlendiren Saadet Partisi lideri, iktidarı eleştirdi.

"Faize ayrılan pay 550 milyar lira"

İktidarın bütçede aslan payını rantiyeciye ayırdığını söyleyen Karamollaoğlu, "Türkiye'de yoksulluk her geçen gün artıyor. Bırakın ev almayı, doğru, düzgün bir evi kiralamak dahi hayal oldu." diye konuştu.

Hükümetin bütçe ekonomisinin iç açıcı olmadığını belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,   Faize ayrılan pay 550 milyar lira, aynı bütçede tarıma ayrılan bütçe ise 64 milyar lira. Bu nasıl bir yanlışlıktır. Burada çiftçi nerede, tarım nerede, üretici nerede, en önemlisi Nass nerede. " ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi inşa edeceğimizin altını çiziyoruz"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Karamollaoğlu, " Sistemin Türkiye’yi getirdiği nokta hepimizin malumudur. Hem toplumsal hem de yapısal anlamda ülkemiz bir çıkmaza sokulmuştur." dedi.

Altılı masa ile ilgili açıklama yapan Temel Karamollaoğlu, " Biz yeni bir anlayışla, hürriyeti esas alan, yeni bir Türkiye'yi inşa edeceğimizin arzusundayız. Yeni anayasa teklifimiz sadece 6 siyasi partinin değil, 85 milyonun hassasiyet ve beklentileri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Biz yeni bir anlayışla; her koşulda hürriyeti esas alan ve 85 milyonun insan onuruna yaraşır bir şekilde hayat süreceği Türkiye'yi inşa edeceğimizin altını çiziyoruz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1978406/karamollaoglu-faize-ayrilan-pay-550-milyar-lira
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.