Bozdağ,"Eski Türkiye'yi, Türk milletinin önüne umut olarak kimse koyamaz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Engelsiz Adalet Çalıştayı sonrasında açıklamalarda bulundu. Altılı masa tarafından hazırlanan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin değerlendirme yaptı.
Onur Çetinkaya
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 12:37
Bozdağ,"Eski Türkiye'yi, Türk milletinin önüne umut olarak kimse koyamaz"

Engelsiz Adalet Çalıştayı' na katılan Adalet Bakanı Bozdağ, programın ardından gündeme dair konularla ilgili konuştu.

"Bu yetkiden korkuyorlar. Türk halkına güvenmiyorlar"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, altılı masa tarafından hazırlanan Anayasa değişikliği hakkında "Esasında Anayasa değişiklik önerilerine detaylı bir gözle baktığımızda yeni bir şey olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz" dedi.

Bakan Bozdağ, Yürütme organını doğrudan seçme hakkını Türk halkından geri almak istiyorlar. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanı yürütme organıdır. Yürütme organını doğrudan Türk halkı seçmektedir. Bu yetkiden korkuyorlar. Türk halkına güvenmiyorlar, şeklinde konuştu.

"Türk halkı bu değişime izin vermeyecektir"

Sözlerine devam eden Bozdağ, "Ben aziz milletimizin kendisine verilen bu yetkiyi ve bu gücü milletten umudunu kesmiş, millete güvenmeyen bu siyasilerin iradesi doğrultusunda bunlara vereceğine inanmıyorum. Türk halkı milli iradeyi zayıflatan her düşüncenin ve her teşebbüsün bu güne kadar karşısında olmuştur. Bu değişiklik çok net söylüyorum. Milli iradeyi zayıflatan, milli iradenin elindeki gücün bir kısmını milli iradeden gasp etmek isteyen bir öneri içeriyor. Türk halkı bu değişime izin vermeyecektir." ifadesini kullandı.

"Eski Türkiye'yi, Türk milletinin önüne umut olarak kimse koyamaz"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin konuşan Bozdağ, "Milletten iktidar alma umudunu kesenler parlamenter sistemde yüzde bir ile de olsa iktidarın bir yerinden tutunabilme ihtimaline yatırım yapıyorlar. Tabii Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi siyasi istikrar kuran güçlü iktidar oluşturan bir sistem. Türkiye istikrarsızlıktan çok çekti. Zayıf iktidarlardan çok çekti ve böyle bir ortamdan gelerek ne yaptı? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti." dedi.

Parlamenter sisteme dair açıklama yapan Adalet Bakanı," Geçmişte bedelini ödediğimiz bir sisteme dönmenin kimseye bir faydası yoktur, olmayacaktır da. Bunu hepimizin görmesinde fayda vardır. Eski Türkiye'yi, Türk milletinin önüne umut olarak kimse koyamaz ." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1980597/bozdageski-turkiyeyi-turk-milletinin-onune-umut-olarak-kimse-koyamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.