Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ambulanslarımız birinci ve ikinci seviye acil vakalara en geç 10 dakikada ulaşıyor” dedi. Koca, helikopter ambulanslarla bu yıl toplam 2 bin 330, uçak ambulanslarla da bin 114 hastanın naklinin gerçekleştirildiğini duyurdu.
Zeliha Demirci
|
01 Aralık 2022, Perşembe - 21:22
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, “Ambulanslarımız birinci ve ikinci seviye acil vakalara en geç 10 dakikada ulaşıyor. Çoğu Avrupa ülkesine göre daha kısa ama o anda geçmek bilmeyen zamana göre uzun. Süreyi daha da kısaltmaya çalışıyoruz.

Helikopter ambulanslarla bu yıl, 1 Ocak-29 Kasım arasında, toplam 2 bin 330 hastamız küçük yerleşim yerlerinden büyük hastanelere veya acil müdahale yapılabilecek kurumlarımıza nakledildi. Ekiplerimiz, 2 bin 330 naklin gururuyla Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında ve daima görev başında” 

Uçak ambulanslarla bu yıl, 1 Ocak-29 Kasım arasında, çoğu küçük yerleşim yerlerinden büyük şehirlerdeki hastanelere olmak üzere, 1.114 hastanın nakli yapıldı. Yurt dışı hasta sayısı 168. Ekiplerimiz 1.282 naklin gururuyla Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında ve daima görev başında” ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1981915/saglik-bakani-fahrettin-kocadan-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.