Kılıçdaroğlu,"Bugün yepyeni güç birliği ile tanışacaksınız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bugün yepyeni güç birliği ile tanışacaksınız"dedi.
Onur Çetinkaya
|
03 Aralık 2022, Cumartesi - 14:45
Kılıçdaroğlu,"Bugün yepyeni güç birliği ile tanışacaksınız"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nın açılış konuşmasını yaptı. 

Partimizin ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde ilan ettiğimiz gibi ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırma çabasını bir adım daha ileri taşıyoruz diyen Kılıçdaroğlu,"Kurumları yeniden inşa edilmiş, toplumsal güvenin hakim olduğu, bölgesinde barışın merkezi olduğu Türkiye'yi inşa edeceğiz. Meselemiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalinde sahip çıkmaktır. Onun vizyonunu hayata geçirmek bize nasip olacak. " ifadesini kullandı.

" Bugün yepyeni güç birliği ile tanışacaksınız"

Bilim, teknoloji ve yatırımın merkezi olan ABD ve İngiltere'ye gittim. İnandığım vizyon yolculuğundan asla vazgeçmeyeceğim şeklinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyadan ve Türkiye'den 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum. Bugün yepyeni güç birliği ile tanışacaksınız" dedi.

"Hepimiz vatan için bir aradayız"

Konuşmasında elimizde üç büyük güç var diyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Birincisi bize inanan halkımız, ikincisi siyasi gücümüz, üçüncüsü dostlarımızla iş birliğimiz. Hepimiz vatanımız için bir aradayız." şeklinde hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Önce herkese merhaba. Sizin kadar en az ben de heyecanlıyım. Size bugün bir çerçeve çizmek istiyorum. Asıl konuşmamı kapanışta yapacağım. Bugün sizleri Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın vizyonunu ortaya koymak için davet ettik. Bugün burada halkımızdan ne için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Sadece bir adaya başka bir tek adama bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Oyu herkes için daha iyi bir yaşama yeni bir Türkiye hayaline yeni bir siyaset kültürüne oy isteyeceksiniz. İşte bu yeni sistemi bugün açıklıyorum.

Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Krizden alnımızın akıyla ve hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden bir yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin değilsindir. Tek adam gitsin mi? Evet gitsin. Tek adam rejimi bitsin mi? Evet bitsin. Ancak yerine çalışan yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz.

Partimizin ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde ilan ettiğimiz gibi ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırma çabasını bir adım daha ileri taşıyoruz. Kurumları yeniden inşa edilmiş, toplumsal güvenin hakim olduğu, bölgesinde barışın merkezi olduğu Türkiye'yi inşa edeceğiz. Meselemiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalinde sahip çıkmaktır. Onun vizyonunu hayata geçirmek bize nasip olacak.

Bugün yepyeni güç birliği ile tanışacaksınız. Dünyadan ve Türkiye'den 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum. Hem ülkemizi hem de dünyanın önemli ülkelerine gittim. Bilim, teknoloji ve yatırımın merkezi olan ABD ve İngiltere'ye gittim. İnandığım vizyon yolculuğundan asla vazgeçmeyeceğim. Kısa bir süre Almanya'ya gideceğim.

70 değerli isimle tek tek görüştüm. Onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim. Bize inanan halkımız, sizler siyasi gücümüz ve dostlarımızla kurduğumuz siyaset üstü güç birliğimiz. Bizler siyasi ve siyaset üstü hepimiz ülke için vatan için birlikteyiz.

Bu 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın, mekanın ötesinde kesintisiz üreten Türkiye'yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum. 70 isim ne bir kişi, ne bir parti ne iktidar için çalışacak, onlar vatanları için çalışacaklar. Bay Kemal olmak böyle bir şey. Benim işimi birleştirmek, sistemi kurmaktır, sistemi çalıştırmaktır. Benim işim o sistemi kalıcı kılmaktır. Bizimle ülkeyi değiştirmeyi cesaret edenlerin bazılarını çağıracağım.

Tüm karanlığa rağmen ışığa çok yakın olduğumuzu anlatacaklar. Jeremi Rifkin ile tanışacaksınız, benim yeni Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanım. Daron Acemoğlu bizimle olacak. Gelecek yıllarda Nobel Ödülü alacağından da eminim. Sayın Öztrak makroekonomik çözümleri, Sayın Böle yeşil dönüşümü, Sayın Refet Gürkaynak para politikalarını, Sayın Hacer Foggo ise sosyal politikalarımızı anlatacak. Bu sistem Türkiye'yi aydınlığa çıkaracak. Türkiye yeniden şahlanacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1984410/kilicdaroglubugun-yepyeni-guc-birligi-ile-tanisacaksiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.