Libya’daki İngiliz lejyonerler de firar etti

Ankara Masası
|
29 Mayıs 2020, Cuma - 11:14
Libya’daki İngiliz lejyonerler de firar etti

Libya'da, Türk gemilerine karşı kullanılacak saldırı helikopterlerini kullanması planlanan İngiliz paralı askerler, Malta'ya kaçtı.

Libya’daki gayrimeşru güçlerin lideri darbeci hafteri terkedip kaçanlara İngiliz lejyonerler de eklendi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi Hafter tarafından kiralanan paralı askerler arasında Kraliyet Deniz Piyadeleri ve Kraliyet Hava Kuvvetlerinde görev yapmış 5 eski askerin bulunduğunu yazdı.

Haberini, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Libya Yaptırım Komitesi tarafından hazırlanan gizli rapora dayandıran gazete , eski askerler ile Hafter’in taarruz helikopterlerinin kalitesi konusunda anlaşamadığını duyurdu. 

Gazete, İngiliz askerlerin geçen yıl Haziran ayında Libya'ya giden 20 paralı asker arasında yer aldığını belirtti.

Güney Afrika Hava Kuvvetlerinde ve İngiliz ordusunda görev yapmış Steven Lodge adlı eski bir subayın operasyonun başında olduğunu yazan gazete, halen İskoçya’da yaşayan Lodge’un Güney Afrika merkezli havacılık şirketi Umbra Aviation'ın direktörlüğünü yaptığı bilgisine yer verdi.

Helikopterleri Mozambik üzerinden Hafter’e götürdüler

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi, Umbra Aviation'ın Güney Afrika'dan gelen saldırı helikopterlerini  Mozambik üzerinden darbeci Hafter’e ulaştırdığını öne sürdü.

Gazete araştırma haberinde, Kraliyet Hava Kuvvetlerinde uzun süre görev yapan Andy Furness isimli eski bir askerin de operasyona katıldığını açıkladı. Haberde, Hava Kuvvetlerinden 2011'de ayrılan Furness’in şu anda 'Amber Tiger' adlı bir havacılık şirketinde yönetici olduğuna dikkat çekildi.

Helikopterleri bırakıp kaçtılar

Daily Telegraph, 'Opus Projesi' ismi verilen operasyonun, 20 paralı askerin Libya'ya varmasından 4 gün sonra başarısızlıkla sonuçlandığını vurguladı.  

Gazete, aralarında 5 İngiliz’in de bulunduğu kiralık paralı askerlerin getirdikleri helikopterleri bırakarak deniz yoluyla Malta'ya kaçtıklarını yazdı.

Lejyonerlerin bir süre Malta'da gözaltına alındığını belirten gazete, eski askerlerin daha sonra serbest bırakıldığını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/19861/libyadaki-ingiliz-lejyonerler-de-firar-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.