Avrupa’daki 2 Bin 807 Türk Vatandaşı Tahliye Edildi

Ankara Masası
|
19 Mart 2020, Perşembe - 12:12
Avrupa’daki 2 Bin 807 Türk Vatandaşı Tahliye Edildi

Korona virüs önlemleri dahilinde uçuşların durdurulduğu 9 Avrupa ülkesinde bulunan 2 bin 807 Türk vatandaşının tahliyesi gerçekleştirildi.

Vatandaşların tahliyesi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “9 ülkeden Türkiye’ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliye işlemleri saat 06.00 itibarıyla tamamlanmıştır” dedi.  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan 9 Avrupa ülkesinden dönmek isteyen vatandaşlara ilişkin 15 Mart'ta Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanları ile toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Toplantıda alınan kararları anımsatan Oktay, "Kararlar çerçevesinde 9 ülkeden Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliye işlemleri saat 06.00 itibarıyla tamamlanmıştır" bilgisini verdi.

Oktay, Avrupa’dan gelen Türk vatandaşlarının 14 gün misafir edilecekleri KYK yurtlarına yerleştirildiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun belirlediği kurallar çerçevesinde barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik dahil ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin tüm tedbirler alınmıştır. Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Yaklaşık 2 gün gibi kısa bir sürede tüm operasyonun başarıyla tamamlanmasında emekleri geçen tüm Bakanlık, Kurum ve Kuruluşlarımıza, İstanbul ve Kocaeli Valiliklerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  Türkiye dışında Avrupa'dan vatandaşlarını bu ölçekte tahliye eden bir ülke olmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1988/avrupadaki-2-bin-807-turk-vatandasi-tahliye-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.