Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde puanlar paylaşıldı

​Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 392. mücadelede kazanan olmadı.
Büşra Bayrak
|
27 Eylül 2020, Pazar - 20:54
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde puanlar paylaşıldı
Geçen sezon Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenerek, 20 yıllık galibiyet hasretine son veren Galatasaray, sahasında sarı-lacivertli takımı konuk etti.


Uzun yıllar sonra golsüz bir derbi maçına sahne olan mücadelede 
sarı kırmızılılar saha avantajını kullanamadı. 

Galatasaray, bu sezon çıktığı maçlardaki etkili performansıyla maçın favorisiydi.

Orta sahada topu kontrol eden Belhanda ve Emre Kılıç’ın başarısı, rakip ağları tam 10 kez ağları havalandıran Falcao ve Diagne’nin ileri uçta son vuruşlardaki becerisi, Marcao ve Luyindama’nın etkili savunması sayesinde sarı kırmızılılar maça büyük moralle başladı.

Ancak, rakibine deplasmanda 5 sezondur kaybetmeyen Fenerbahçe de tecrübeli ayaklarının yanı sıra Altay’ın kaledeki güven veren duruşu ile yerini aldı.

Maç tempolu şekilde oynandı.

Marcel Tisserand ile Jose Sosa’nın ilk defa 11’de çıktığı maçta yeni transfer Samatta yedek soyunmasına rağmen ilerleyen dakikalarda görev aldı.

Maçın ilk net pozisyonunu Galatasaray Taylan Antalyalı ile maçın hemen başında buldu.

Taylan’ın ceza sahası dışından attığı sert şutu Altay parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Galatasaray 20. dakikada Arda Turan’la gole çok yaklaştı. Omar’ın ortasında Arda iyi bir kafa vuruşu yaptı. Altay Bayındır iki hamlede topa sahip oldu.

Sadece 6 dakika sonra bu kez Linnes ceza sahası dışına açılan topu ayak içiyle uzak köşeye gönderdi.  Altay yine gole izin vermedi.

Maçın 36. Dakikasında Feghouli ceza alanında buluştuğu topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Fenerbahçe’nin de zaman zaman etkili olduğu ilk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıda Arda Turan yine bulduğu fırsatları değerlendiremedi.

Her iki takım da karşılıklı ataklar ve fırsatlar bulsa da meşin yuvarlak gol çizgisini geçmeyince derbide puanlar paylaşıldı.

Net pozisyonların ve fırsatların harcandığı derbide alınan bu sonuçla iki takımın oynadığı son 7 maçın 6'sı berabere bitmiş oldu.

Golsüz biten derbi sonrası Galatasaray, yedi puanla üçüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe ise beş puanla yedinci sırada kaldı.

Galatasaray gelecek hafta Kasımpaşa'ya konuk olurken Fenerbahçe ise sahasında yine bir İstanbul ekibi olan Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

Derbinin hakemi Ali Palabıyık mücadelede toplam 12 sarı kart çıkardı. Palabıyık bunların 7'sini sarı-kırmızılılara, 5'ini sarı-lacivertlilere gösterdi.

Sarı-kırmızılılarda Christian Luyindama, Radamel Falcao, Arda Turan, Taylan Antalyalı, Etebo, Marcao ve Younes Belhanda, sarı-lacivertlilerde ise oyunculardan Sosa, Tisserand, Gökhan ve Gustavo ile Teknik Direktör Erol Bulut sarı kart gördü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/199398/galatasaray-fenerbahce-derbisinde-puanlar-paylasildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.