Ankara'da aldatan eşlere önce takip sonra şantaj

Ankara'da birçok kişi eşlerinin kendilerini aldattığı şüphesiyle gittikleri sözde dedektiflik bürosunda şantaja maruz kaldı. Dedektiflik yapan baba oğul, takip ettikleri kişiler hakkında gizlice fotoğraflar çekip gizli bilgilere ulaştı. Ardından da o görüntü ve bilgilerle şantaj yapıp daha fazla para aldı.
Onur Çetinkaya
|
08 Aralık 2022, Perşembe - 09:56
Ankara'da aldatan eşlere önce takip sonra şantaj

Ankara'da filmleri aratmayan bir olay yaşandı.

Sözde dedektif Akın Ü. ve oğlu Doğukan Ü. oluşturdukları internet sitesi üzerinden reklam çalışması yaparak müşteri buldu.

Yardım talep eden kişiler ile önce telefonda iletişime geçen sözde dedektifler, sonraki aşamada başkasına ait olan ofis ve kafelerde yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Aralarında profesör, doktor, iş insanı, sağlık çalışanı ve çeşitli meslek gruplarından birçok kişi eşlerinin aldattığı şüphesiyle dedektif Akın Ü. ve oğlu Doğukan Ü.'nün kapısını çalarak eşlerinin takip edilmesini istedi.

Ardından telefonla yapılan görüşme yüz yüze yapıldı ve şahıslar kendilerini farklı bir kimlikle tanıttı.

Baba ve oğlu, eşlerini takip ettirmek isteyen kişilerden başlangıç fiyatı olarak 2 bin lira talep etti.

Görüntüleri vermek yerine şantaj yaptılar

Elde edilen bilgiler ise anlaşmadaki gibi kullanılmadı. Görüntüleri kendilerini tutanlara vermek yerine takip ettikleri kişilere şantaj yapmayı tercih eden baba ve oğlu, bu şekilde bazı mağdurlardan ödeme almayı başardı.

Öte yandan mağdurlardan birinin şikayeti üzerine Organize Suçlarla Mücadele polisi, harekete geçerek baba ile oğlunu gözaltına aldı.

Ev hapsi verildi

Daha sonra ikili, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İkinci bir şikayet üzerine şahıslar tekrar gözaltına alındı. Son olarak Akın Ü.'ye ev hapsi cezası verilirken oğlu ise serbest bırakıldı. 

 3 kez gözaltına alındılar 

Ev hapsindeki baba, şantajı sürdürünce ikili bu kez "Özel hayatın gizliliğini ihlal", "Konut dokunulmazlığını ihlal" ve "Şantaj" gerekçesiyle üçüncü kez gözaltına alındı. Ancak yasal boşluktan faydalanarak 3'üncü kez adli kontrolle serbest kaldılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1994081/ankarada-aldatan-eslere-once-takip-sonra-santaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.