Erdoğan, "Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye 2023 Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda, "Tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız" dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Aralık 2022, Perşembe - 10:24
Erdoğan, "Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye 2023 Zirvesi''ne video mesaj gönderdi.

Erdoğan mesajın, "Dünya, son 3 yıldır salgınla başlayan ardından sıcak çatışmalar ve bölgesel gerilimlerle daha da çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçiyor. Son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan enerji, gıda ve hammade fiyatları ile buna bağlı olarak ortaya çıkan enflasyon sorunu hiçbir ayrım gözetmeden tüm ekonomileri zorluyor." ifadelerini kullandı.

"Enflasyonun boynunu kıracağız"

Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz diye konuşan Erdoğan,"Tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız." dedi.

İstihdamda başarı 

İstihdamda ilk kez 31 milyon sınırını aşma başarısının gösterildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, "Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz olan Togg'un üretim tesisinin açılışını Cumhuriyetimizin 99. yılında büyük bir gururla gerçekleştirdik. Dünyanın en büyük 5. barajı olan Yusufeli Barajı'nın açılışıyla enerji hamlemizi bir adım öteye taşıdık. Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 metreküplük doğal gazı vatandaşlarımızın emrine verme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. " açıklamasını yaptı.

"Terör örgütlerinin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz"

'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu tüm unsurlarıyla hayata geçirene kadar durmayacak, mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kritik süreçte ne terör örgütlerinin, ne küresel ayak oyunlarının ne demandacı ekonomistlerin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1994159/erdogan-yilbasindan-itibaren-enflasyonun-boynunu-kirmis-olacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.