İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hiranur Vakfı'nın kaçak binasını mühürledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 6 yaşındaki çocuk gelin skandalının ardından, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binasını kaçak olduğu iddiasıyla mühürledi.
Büşra Bayrak
|
08 Aralık 2022, Perşembe - 17:02
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hiranur Vakfı'nın kaçak binasını mühürledi

Edinilen bilgiye göre, aylar önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Hiranur Vakfı’nın mevzuata aykırı bir şekilde  5 blok için ruhsat alıp, bahçe olarak görünen kısma külliye yaptıklarının tespit edildiği öğrenildi.

Bunun üzerine İBB İmar Müdürlüğü,  25 Şubat 2022 tarihinde Sancaktepe Belediyesine kaçak yapının denetimi ve gereğinin yapılması için yazı yazdığı ancak süre geçtiği halde ilçe belediyesinden yanıt alınamadığı belirtildi.

6 Haziran 2022’de yeni bir yazıyla ilçe belediyesine sorumluluğunu tekrar hatırlatan İBB'ye , işlemlerin devam ettiğine dair ilçe belediyesinden bildiri geldi. 

İBB İmar Müdürlüğü 7 Eylül 2022 tarihinde yapının ruhsatına ve mevzuata uygun hale getirilmesi için Sancaktepe Belediyesi’ne sorumluluğu hatırlatılarak son bir uyarıda bulunuldu.

Yapılan tüm uyarılara ve verilen süreye rağmen kaçak yapıya ilişkin herhangi bir işlem yapılmayınca İBB İmar Müdürlüğü ekipleri, mülkiyeti Hiranur Vakfına ait  Sancaktepe Mahallesinde bulunan yapıya   giderek, ‘Yapı Tatil Tutanağı’ ile mühürledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1995001/istanbul-buyuksehir-belediyesi-hiranur-vakfinin-kacak-binasini-muhurledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.