Başörtüsü anayasa teklifi Meclis'te

AK Parti başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini 336 milletvekili imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu. Teklif, AK Parti, MHP ve BBP'nin imzasıyla Meclis'e geldi.
Onur Çetinkaya
|
09 Aralık 2022, Cuma - 14:59
Başörtüsü anayasa teklifi Meclis'te

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ak Parti ve MHP'li kadın milletvekilleriyle birlikte başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifini sundu. Toplamda 336 milletvekili teklif için imza verdi.

Başkanvekili Zengin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında teklife ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu anayasa teklifi Meclis'ten geçse de biz hepimiz geçmişte yaşananları konuşmaya devam edeceğiz diye konuşan Zengin,"İkna odalarından geçen arkadaşlarımız var. Onlara siz inandığınız için değil siyaseten başınızı örtüyorsunuz diyorlardı. Bizler de 'biz inandığımız için başımızı örtüyoruz' diyorduk." ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden AK Parti Grup Başkanvekili, "Binlerce milyonlarca kadın geleceğinden vazgeçti. Bu konu ile ilgili en çok arzu ettiğimiz şey anlaşılmaktır. Bütün arkadaşlarımız biliyor ki Türkiye'de başörtüsünü yasaklayan bir kanun yok. Sorun bazı temel haklardan istifade etmek isteyince ortaya çıkıyor. Yani eğitim hayatımızda meslek hayatımızda sorunlar yaşıyorduk." dedi.

"Neden bir anayasa değişikliği teklifi yapıyoruz?"

2008 yılında AK Parti ve MHP bir araya gelerek bir anayasa değişikliği teklifi yaptığını dile getiren Özlem Zengin, "Bu teklif referanduma gitme ihtiyacı duymadan Meclis'ten geçti.Peki anayasa değişikliğine gerek var mı? Bunun cevabı aslında hayır. Yani başı açık kadınlar için böyle bir şey yokken neden başörtülü kadınlar için gerekli olsun. Peki neden bir anayasa değişikliği teklifi yapıyoruz? Bizim bu konuya yaklaşımımız CHP gibi siyasi bir perspektiften değildir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan partisinin kapatılmasını göz önüne alarak 2008 yılında bu çalışmayı yaptı. Bizim siyasi yaklaşımımız milletin değerlerini devletin değerleri ile bir araya getirmektir." şeklinde konuştu. 

"Referandum olmadan çözelim"

Açıklamalarını sürdüren Zengin, "Başörtüsü ile ilgili düzenleme ancak anayasa ile güvence altına alınır. Tersine olması hukukun mantığına aykırıdır. Bu teklif 50 yılda atılmış en büyük tekliftir. Gelin bu anayasa değişikliğine destek verin. Mesele çözümse referandum olmadan çözelim. " ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1996106/basortusu-anayasa-teklifi-mecliste
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.