Kabine pazartesi toplanıyor, masada EYT ve asgari ücret var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi pazartesi günü toplanıyor. Gündemde asgari ücret süreci, EYT ve ekonomideki gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele var.
Onur Çetinkaya
|
11 Aralık 2022, Pazar - 09:27
Kabine pazartesi toplanıyor, masada EYT ve asgari ücret var

Asgari ücret için milyonlarca vatandaş, yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde işci ve işveren sendikaları arasında asgari ücrette ilk toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

2023 Asgari ücrette zam oranları için işverenler 7 bin lira, işçiler ise 7.500 liranın üzerinde beklentisi olduğu, beklenti sonucu anketleriyle ortaya çıktı. 

Asgari ücret ve EYT

İki haftada bir ülke gündemi konularının masaya yatırıldığı Kabine Toplantısı, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında gerçekleştirilecek.

Beştepe'de gündemdeki en önemli başlıkların ilk sırasında gelen emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ve asgari ücret ele alınacak.

Anayasa değişikliği teklifi 

Enflasyonla mücadele de kabinenin yakın takibinde. Hayat pahalılığının ortadan kaldırılması için atılabilecek adımlar kabinede müzakere edilecek. Fahiş fiyat uygulayan marketlere karşı denetimlerde gelinen son durum ile ek tedbirler o toplantıda görüşülecek.

Öte yandan Meclis Başkanlığına sunulan başörtüsü serbestisine güvence için verilen anayasa değişikliği kanun teklifi de değerlendirilecek. Düzenlemenin takvimi gündemde olacak.

Terörle mücadele

Ayrıca yurt içi ve sınır ötesindeki terör operasyonlarındaki son durum da mercek altına alınacak. Suriye'nin kuzeyini hedef alması beklenen kara harekatı, harekatın hazırlıkları da toplantıda görüşülecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1997495/kabine-pazartesi-toplaniyor-masada-eyt-ve-asgari-ucret-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.