6 yaşında evlendirilen H.K.G’nin avukatından tutuklama talebi

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.'nin avukatı tutuklama talep etti. Öte yandan 22 Mayıs'ta görülecek ilk duruşma 30 Ocak'a çekildi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Aralık 2022, Salı - 15:51
6 yaşında evlendirilen H.K.G’nin avukatından tutuklama talebi

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını, imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun cinsel istismara uğradığı açılan davayla ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanırken sanıkların tutuksuz yargılanması kararlaştırıldı.

Avukattan tutuklama ve dosyada gizlilik talebi

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.'nin avukatı tutuklama talep etti.

H.K.G.´nin avukatı ayrıca dosyada gizlilik kararı verilmesi istedi.

Sahte rapora soruşturma

6 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarında önceki yıllarda bir doktorun kemik yaşıyla ilgili düzenlediği raporun sorulması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuyla ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

Öte yandan 22 Mayıs'ta ilk duruşmasının yapılacağı 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası öne çekildi. 3 tutuksuz sanıklı dava 30 Ocak 2023 tarihinde görülecek. 

İyi Parti'den davaya müdahillik talebi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talimatı üzerine, 6 yaşında evlendirilen ve cinsel istismara uğrayan H.K.G’nin Anadolu Adliyesi’nde görülen davasına İYİ Parti de müdahillik talebinde bulundu.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, "Memleketimizi ayağa kaldıran bu olay ortaya çıktığı ilk andan itibaren İYİ Parti olarak konuyu yakın takibe aldık ve AKP’nin sebep olduğu kara düzenin bu istismarı sümenaltı etmesini engellemek için gereken tüm çalışmaları yapmaktayız. Konu ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener yaptığı açıklamada “Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!” diyerek, faillerin en ağır cezayı alması için şeref sözü vermiştir. İşte bu doğrultuda bugün davanın görüldüğü Anadolu Adliyesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesine İYİ Parti olarak müdahillik için başvurumuzu teslim etmiş bulunmaktayız" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2001238/6-yasinda-evlendirilen-hkgnin-avukatindan-tutuklama-talebi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.