CHP, Türkiye’yi Azerbaycan’a cihatçı grup yollamakla eleştirdi

Ermenistan saldırısını kınayan CHP'li Çeviköz'ün sonrasında Türkiye'yi cihatçı gruplar yollamakla ilgili ifadeleri tepki çekti.
Büşra Bayrak
|
28 Eylül 2020, Pazartesi - 00:42
CHP, Türkiye’yi Azerbaycan’a cihatçı grup yollamakla eleştirdi

Ermenistan işgal ettiği topraklardaki cephe hattı üzerinden Azerbaycanlı sivillere ve askerlere karşı saldırı başlattı.

Azerbaycan ise buna karşı saldırıyla cevap verdi.

CHP de Ermeni saldırısını kınadı ve Azerbaycan ile dayanışma mesajı verdi.

Ermenistan saldırısını kınadı

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Çeviköz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ateşkes ihlalini ve sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğunun altını bir kez daha kuvvetle çiziyoruz. Türkiye, uluslararası toplum başta olmak üzere, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nu daha fazla can kaybına yol açılmadan harekete geçirmeli ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesine mutlaka destek olmalıdır."

Söylentiler üzerinden iktidar eleştirisi 

Ancak Çeviköz, Habertürk canlı yayınında iktidarı eleştirmek isterken Türkiye’yi zor durumda bırakacak ifadeler kullandı.

Çeviköz, uluslararası medyada Türkiye'nin kardeş Azerbaycan'a silah ve 'cihatçı gruplar' gönderdiği yönünde haberler yer aldığına işaret etti.

Ünal Çeviköz, 12 Temmuz’dan bu yana da maalesef gelen haberler bir yandan Azerbaycan’a Türkiye’den silah yardımı ve bazı söylentilere göre de bir takım milis ya da cihatçı  gurupların aktarıldığı şeklinde haberler varken Rusya’dan da yine Ermenşstan’a değişik yerlerden böyle milis kuvvetlerinin ve silah yardımının aktarıldığı söyleniyor ve bugün uluslararası basın kaynakları sabahtan beri de sürekli olarak Ermenistan’a Rus nakliye uçaklarının indiği hakkında bu şekilde bir yükleme ve silah yardımı ya da sevkiyatı yapıldığına dair haberler geçiyor. Bunlar aslında tabi endişe verici.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li Çeviköz'e tepki yağdı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener tepki çeken videoyu paylaşarak "Maalesef CHP milletvekili" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da sosyal medya hesabından "CHP, her zamanki gibi Türkiye düşmanlığı peşinde..." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/200425/chp-turkiyeyi-azerbaycana-cihatci-grup-yollamakla-elestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.