Renault vites küçültüyor

Ankara Masası
|
29 Mayıs 2020, Cuma - 14:24
Renault vites küçültüyor

Renault 15 bin kişiyi işten çıkaracak, üretim hedeflerini azaltacak.

Fransız otomotiv şirketi Renault, 15 bin kişinin işten çıkarılacağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, gelecek üç yıl içerisinde şirketin toplam maliyeti 2 milyar avro azaltılacak ve bu kapsamda 15 bin kişi işten çıkarılacak.

Mühendislik ve alt yüklenici firmalar ile yapılan işlerde maliyetler azaltılırken, Romanya ve Fas’ta büyüme planları askıya alınacak.

2024 yılı itibarıyla  4 milyon olan küresel araç üretim kapasitesi hedefi de 3,3 milyona çekilecek.

Sadece Fransa’daki operasyonlarda toplam 4 bin 500 kişinin işten çıkarılması planlanıyor. Bu amaçla işçi sendikalarıyla görüşmeler devam ediyor.

Şirket, hali hazırda dünyanın farklı noktalarında toplam 179 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Yeni hedefleri değerlendiren  Renault’nun Üst Yönetici Vekili Clotilde Delbos “Bu plan gerekliydi. Bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Dünyanın zirvesinde olmayı hedeflemiyoruz. Biz sürdürülebilir ve kar eden bir şirket istiyoruz.” dedi.

Renault’nun geçen yıl toplam araç satışı bir önceki yıla oranla yüzde 3, bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 25 azalmıştı.

Geçen hafta Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Fransız otomobil markası Renault'nun Covid-19 salgını nedeniyle ciddi finansal sorunlar yaşadığını ve tamamen kapanabileceğini açıklamıştı.

Le Maire, Le Figaro gazetesine verdiği demeçte Renault'nun 5 milyar avro mali destek talebinde bulunduğunu ancak bunu henüz onaylamadığını belirtmişti.

Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, Covid-19 nedeniyle Nisan ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 76,3 azalmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/20047/renault-vites-kucultuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.