Bütçe görüşmelerinde İmamoğlu gerginliği yaşandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza ile ilgili tartışmalar yaşandı.
Hande Akyol
|
15 Aralık 2022, Perşembe - 15:54
Bütçe görüşmelerinde İmamoğlu gerginliği yaşandı

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri sürerken, madde görüşmelerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı gündeme geldi. 

İktidar ve muhalefet partilerinden vekiller, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"6'lı masa çekişmesi yansımasıdır bu"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Türkiye’nin demokratik hukuk devleti olduğunu hatırlatarak şu şekilde konuştu:

"Ortada tuhaf durum var. Mahkeme kararı var, yargı yolu açık. Tuhaflık şurada iktidar kanadı bu kararı üzüntüyle, muhalefet ise sevinç gösterisiyle karşılıyor. Mahkeme karar vermiş. 6’lı masa çekişmesi yansımasıdır bu." 

TBMM Başkanvekili Haydar Akar ise, "Ahmak sözcüğüyle eğer iki yıl ceza alınıyorsa buradaki herkes burada hapse girer. Burada savunulacak bir şey yok" dedi.

"İktidar kararı denilmesi doğru değil"

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Bu karar kesin değil, istinaf var, temyiz var. Kesin olmayan karar üzerinden bir fırtına koparılması, mağduriyet algısı oluşturulmaya çalışılması doğru değil. İktidar kararı denilmesi doğru değil. Türkiye bir hukuk devleti, bağımsız yargıya müdahale söz konusu olmaz" diye konuştu.

Bu kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı mahkumiyet arasında benzerlik kurmanın yanlış olduğunu kaydeden Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitim müfredatında olan bir şiiri okuduğu için ceza aldığını, burada ise hakimlere 'ahmak' denilerek hakaret edildiğini söyledi.

Yılmaz Tunç, "Biz cumhurbaşkanımızı cezaevine ağlayarak gönderdik. Dün manzara nasıldı? Sevinçle karşılandı karar" ifadelerini kullandı.

Engin Özkoç, Erkan Akçay’ın sözlerine tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Ne demek seviniyorlar. Soylu ‘ahmaklık bu’ demiş, o da ‘asıl ahmaklık budur’ demiş. YSK ile ne alakası var. Neymiş efendim İBB’de terör varmış, ne oldu bir şey çıkmadı. Şimdi ha yakaladık belediye başkanı ahmak dedi oldu" şeklinde konuştu.

Özkoç ayrıca, Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan'ı aynı kefeye koymadıklarını da ekledi.

Açıklamalar sırasında gerginlik yaşandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2004843/butce-gorusmelerinde-imamoglu-gerginligi-yasandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.