İsveç'te futbola yeşil ışık

Ankara Masası
|
29 Mayıs 2020, Cuma - 14:35
İsveç'te futbola yeşil ışık

İsveç'te futbol liglerinin başlamasına devlet yeşil ışık yaktı

 İsveç Profesyonel Futbol Ligleri (SEF) organizasyonu, Covid-19 salgını nedeniyle askıya alınan liglerin 14 Haziran'da başlaması için Hükümet ve Sağlık Bakanlığı'ndan gereken onayın çıktığını duyurdu.

İsveç'te 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu SEF Genel Sekreteri Mats Enquist, "Yetkililerin protokolleri kabul etmesi nedeniyle son derece mutluyum. Böylece liglerin 14 Haziran'da başlaması için gereken hazırlıkları yapacağız." dedi.

İsveç Futbol Birliği Başkanı Karl-Erik Nilsson ise alınan karardan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu haberin gelmesini uzun zamandır bekliyorduk. Artık kademeli olarak normalleşmeye geçiyoruz. Organizasyon hazırlıklarını yaparken, salgının yayılmasını önlemek için kurallara uymaya ve sorumluluklarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İsveç'te lig maçlarının seyircisiz olarak oynatılması bekleniyor. Pandemi sürecinde çoğu Avrupa ülkesinin aksine sokağa çıkma yasağı, okul ve iş yerlerinin kapatılması gibi sıkı kısıtlamalar uygulamayı tercih etmeyen İsveç'te şu ana kadar 35 bin 727 kişi virüse yakalanırken, 4 bin 266 kişi ise hayatını kaybetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/20064/isvecte-futbola-yesil-isik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.