Başkan Köse Kıbrıs Kanyonu’ndaki temizlik çalışmaları için kolları sıvadı

Başkentin saklı cenneti, eşsiz rengi, çevresindeki bitki örtüsü ve dik kayalıklarıyla doğa tutkunları tarafından keşfedilmeyi bekleyen Kıbrıs Kanyonu’nda dip köşe temizlik yapıldı.
Büşra Bayrak
|
28 Eylül 2020, Pazartesi - 12:10
Başkan Köse Kıbrıs Kanyonu’ndaki temizlik çalışmaları için kolları sıvadı

Mamak Belediyesi, Mamak Turizm ve Çevre Koruma Derneği ile birlikte Ankara’nın incisi Kıbrıs Kanyonu’nda temizlik çalışması gerçekleştirdi. Doğa tutkunları, gönüllüler, sporcular ve belediye ekiplerinden oluşan 500’ü aşkın kişi, kanyonu  temizledi.

Temizlik çalışmasına katılan ekipler, doğa harikası Kıbrıs Kanyonu’nda biriken çöpleri toplamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla plastik su şişelerinden cam şişelere, piknik malzemeleri ve poşetlerden tek kullanımlık plastik atıklara kadar doğada yeri olmayan çöp ve atıkları alandan temizledi.  

Mamak bizim evimiz

Temizlik hareketine eşlik eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kıbrıs kanyonu gibi yükselen bir değeri çöplerden arındırdıklarını kaydederek, vatandaşlardan doğaya karşı daha fazla hassasiyet göstermelerini istedi.

 Köse, “Mamak bizim evimiz. Nasıl evimizi temiz tutuyorsak, yaşadığımız memleketi de temiz tutmak mecburiyetindeyiz. Memleketimizin her yerinde ayrı bir saklı cennet var. Kanyonlar, Anadolu’nun en güzel hazineleri. Kıbrıs Kanyonumuz muhteşem. ‘Kanyon Turizmi’ dünyada yükselen bir değer. Kıbrıs Kanyonu’nda geçen yıl uygulamaya koyduğumuz projemiz ile de ‘Kanyon görmek istiyorum’ diyen bütün doğa tutkunlarını ve meraklıları bu bölgeye getirmeyi hedefliyoruz. Kıbrıs Kanyonu turizm değeri açısından da yükselen bir değer olacak. Temizlik seferberliğimize katılım gösteren sivil toplum örgütlerine, sporcularımıza ve personel arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/200887/baskan-kose-kibris-kanyonundaki-temizlik-calismalari-icin-kollari-sivadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.