CHP'li isimler aday için tarih verdi

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklamasında aralık ve ocak aylarını işaret etti.
Ankara Masası
|
18 Aralık 2022, Pazar - 12:10
CHP'li isimler aday için tarih verdi

2023 seçimleri için geri sayım sürerken, altılı masanın adayı kim olacağı halen tartışılıyor.

Masa aday için seçim tarihi vurgusu yaparken, görüşmeler ise devam ediyor.

Aday olarak öne çıkan isimler ise  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

Tartışmalar sürerken CHP'li isimlerden adayın açıklanacağı tarihe ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi.

" Ocak içerisinde diye düşünüyorum"

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Halk TV’deki programda ocak ayını işaret ederek "Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili hem belli bir takvime hem uygulamaları hem o geçişin temel önceliklerini belli şekillerde partiler olarak oluşturduk. Bu çok yakın bir süreçte sonuçlanacak. Özellikle dış politika ve ekonomi bahisleri eksik kalmıştı onlar da bitti bitiyor. Ondan sonra aday belli olacak. Çok da artık bunun uzağında olmadığımızı söyleyebilirim. Ocak içerisinde diye düşünüyorum ben de ama yani çok uzun bir gelecekte olmayacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu netleşmiş olur. Ocak olarak düşünüyorum derken bunu bir gözlemci olarak, şahsi görüşüm olarak söyledim. Yani partilerin oluşturduğu bir takvim yok. Benim de görebildiğim kadarıyla çok uzun süre almayacaktır bu. Onu da söyleyeyim." diye konuştu.

"Aralık sonu ocak başı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, katıldığı TV100 programında aralık sonu veya ocak başına dikkat çekmişti: “Adaylık açıklamasından önce ortak politikaları belirleyecek ortak komisyon var. Dokuz ana başlıkta 72 alt başlıkta çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık sonu veya ocak başında tamamlamayı planlıyorlar cumhurbaşkanı adayı da aynı dönemde açıklanacak.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2010276/chpli-isimler-aday-icin-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.