Vali isyan etti: "sorumsuzca davrandılar"

Ankara Masası
|
29 Mayıs 2020, Cuma - 15:48
Vali isyan etti: "sorumsuzca davrandılar"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, kentteki koronavirüs vakalarının, Ramazan Bayramı'yla birlikte artmaya başladığını, 1 günde 7 pozitif vaka tespit ettiklerini açıkladı. Yavuz, "İlimize yurt içinden ve dışından gelen şahısların sorumsuzca davranışları sebebiyle maalesef pozitif vakalarda artış görülmektedir." dedi.

Vali Yavuz, "Kovid-19 salgınının Ordu'daki son durumu" konulu değerlendirme toplantısında konuştu. Kentte Ramazan Bayramı'ndan sonra pozitif vakaların arttığını söyledi.

Yavuz, "İlimize yurt içinden ve yurt dışından gelen şahısların sorumsuzca davranışları sebebiyle maalesef pozitif vakalarda artış görülmektedir. Buna ilaveten, havaların ısınmasıyla vatandaşlarımız, sokağa, caddelere, park, meydan ve sahillere akın ettiler. Bazı cadde ve sokaklarda ciddi insan kalabalıkları oluşturuluyor. Adeta salgının bittiği varsayımıyla hareket ediliyor. Yapmış olduğum denetimlerde bu durumu gözlemliyorum. Yaratılan bu sosyal hareketlilik, ilimizde pozitif vakalarda artışa neden olabilmektedir. " diye konuştu.

Yavuz, Ordu'da 1 günde 7 pozitif vaka saptandığını, bu kişilerin temaslı olduğu kişilerin belirlenmesi için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Kovid-19 salgını ile mücadele sürecinin Ordu’da bugüne kadar çok iyi götürüldüğünü de vurgulayan Yavuz, "Bugüne kadar ki emeklerin zayi olmaması, heba olmaması için toplumsal bir duyarlılığa ihtiyacımız var. Ordulu hemşehrilerimizin bu duyarlılığı göstereceklerine eminim." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/20117/vali-isyan-etti-sorumsuzca-davrandilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.