Ümit Özdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın açıklaması öncesi kaymakamlıkça alınan yasak gereği polis tarafından alınan önlemlere tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu'na Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Özdağ, "Oysa benim durdurulmama tepki vermediniz. HDP’yi destekliyorsunuz" açıklamasında bulundu.
Ecem Çetin
|
19 Aralık 2022, Pazartesi - 16:57
Ümit Özdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye polisin tokat atmasını protesto etmek amacıyla HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partililerle birlikte saat 13.00'da basın açıklaması yapmak üzere  Kadıköy İlçe Örgütü önüne geldi. 

Ancak Sancar'ın açıklaması öncesi Kadıköy Kaymakamlığı toplantı ve  yürüyüş yasağı kararı aldı ve polis tarafından bölgede  geniş güvenlik önlemi alındı.

"Mithat Sancar'a yönelik bu ayıbı kınıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

CHP Lideri şu ifadeleri kullandı:  "Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a yönelik bu ayıbı kınıyorum" 

"HDP’yi destekliyorsunuz"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan tepki geldi. 

Özdağ, " Kemal bey, ben ve Zafer Partisi heyeti Hatay’a Süleyman Soylu’nun talimatı ile Anayasa çiğnenerek sokulmadığımız zaman benzer bir açıklama yapsaydınız bu açıklamanızı demokrasiye sahip çıkma diye anlardım. Oysa benim durdurulmama tepki vermediniz. HDP’yi destekliyorsunuz." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2012165/umit-ozdagdan-kemal-kilicdarogluna-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.