"Şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük"

Ankara Masası
|
29 Mayıs 2020, Cuma - 17:03
"Şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de yapımı tamamlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. "Böyle bir eseri bu kadar kısa sürede hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır." diyen Erdoğan, "Muhalefetin topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Konuşmasına, "koronavirüs salgınında kaybettiğimiz tüm hocalarımız ve vatandaşlarımızla birlikte Feriha Öz hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Biz kadirşinas bir milletiz. Bu yüzden buraya Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismini verdik." diyerek başlayan Erdoğan, tüm sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.

"Dünyada pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü dönemde Türkiye yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir." diyen Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hastanemizi 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Burası daha önce askeri hava limanıydı. Uluslararası herhangi bir hasta gelmek istediğinde pist var, buradan yürüme mesafesinde hastaneye gelecek. Aynısı Yeşilköy için geçerli...

Böyle bir eseri bu kadar kısa sürede hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır. Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyenin somut örneği olan bu hastaneler, şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir. Her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait.

"Şehir hastanelerinin önemini gördük"

Salgın sürecinde sağlık alanında ülkemizin elindeki imkanların daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum. Muhalefetin topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz.

Genel Sağlık Sigortası sistemini ülkemizde kurmuş olmamızın önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı.  Türkiye'deki Genel Sağlık Sigortası'nı incelemek için dünyanın dört bir yanında heyetler ülkemizi ziyaret ediyor. Salgın döneminden sonra hem sağlık tesislerimiz hem genel sağlık sigortamız başarılı bir model olarak küresel düzeyde daha çok ilgi çekecektir.

Serbest ve ücretli çalışanlar gayet makul prim ödemeleri ile sistemde yer alıyor. Milletimiz tarafından bu hizmetler memnuniyetle karşılanmıştır. Diğer ülkelerde böyle bir sistem yok. İnsanlar ancak yeteri kadar parası varsa sağlık hizmeti alabiliyor.

ABD, Rusya çözemedi işi... Hepsi sıkıntıda. Bizden destek istediler. Biz de her yere gönderdik. Şu an itibarıyla 190'ı aşkın ülkeden talepler geldi ama biz 90'ı aşkın ülkeye, her türlü bu noktada sağlık ürünlerini gönderdik.

Biz bu salgın döneminde özellikle Hollanda'da çalışan ve ölüme terk edilen vatandaşlarımızı ambulans uçakla aldırdık. Üstelik bu hizmetleri bütçemizi alt üst etmeyecek bir zeminde veriyoruz.

"Bu mücadeleyi verenlerin bazıları darağacına gönderildi"

Milli iradeden aldığı güçle bu kısır döngüyü kırmak için mücadele verenlerden bazıları darağacına gönderilmiş, bazıları da aynı akıbetle tehdit edilmiştir. Milletimizin 18 yıldır yanımızda yer alması bu mücadele silsilesinin devamıdır. Ülkemiz her alanda hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediği bir çizgiye oturmuştur. İnşallah ülkemize yapacak daha çok hizmetlerimiz var. Türkiye'yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Gençlerimize bugün 567. yıl dönümüne ulaştığımız fethin 600. yıl dönümü olan 2053 için büyük ve güçlü Türkiye'yi bırakmakta kararlıyız."

Koca: "Bu hastaneler kalıcı olacaktır"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açılış töreninde kürsüdeydi. Koca, "Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. Bu hastaneler, sadece afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadı, kalıcı olarak inşa edildi." dedi.

Sağlık Bakanı konuşmasında, "Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı. Tehlike henüz geçmiş değil, bir süre daha tedbirlere devam etmek zorundayız. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz, 21. yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır." ifadelerini kullandı.

Feriha Öz'ün oğlu Prof. Dr. Ferhan Öz de törende bir konuşma yaparak, “Feriha Öz, bir evlat olarak benim açımdan bir melektir ve böyle bir modern ve gerçekten hastane gibi bir hastaneye isminin verilmesinden dolayı sizlere şükranlarımı iletmek istiyorum. Çok teşekkür ederim ailemiz adına" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/20189/sehir-hastanelerinin-ne-kadar-onemli-oldugunu-gorduk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.