Bakan Kurum'dan orta gelirliye konut kampanyası açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte orta ve orta-üst gelir grubuna yönelik yeni bir konut projesi hazırladıklarını duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
23 Aralık 2022, Cuma - 10:20
Bakan Kurum'dan orta gelirliye konut kampanyası açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve orta-üst gelir grubuna yönelik yeni bir konut projesi hazırladıklarını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yürüttüğümüz orta ve orta üste hitaben bir projemiz var. Bu proje kapsamında sizlerin de sorun yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz." dedi.

"2023 başı itibariyle hız kesmeden devam edeceğiz"

Ankara, İstanbul, İzmir'de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkanı tanıyalım istiyoruz diye konuşan Murat Kurum,"Bu konut hamlemimizin detaylarını tamamladık. İnşallah 2023'ün başı itibarıyla aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Mart ayında kuralar tamamlanacak"

20 yılda 1 milyon 170 bin konut üretildiğinin altını çizen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, "81 ilimizde tam 750 şantiyemiz var. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sosyal konut projemiz kapsamında 2023 Mart ayına kadar tüm illerimizde kuralarımızı tamamlayacağız. Hızımızı kesmeden, en geç 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2022577/bakan-kurumdan-orta-gelirliye-konut-kampanyasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.