Kırmızı Oda'ya açılan intihal davasında yeni gelişme

Kırmızı Oda dizisine açılan intihal davasında ilk bilirkişi raporunda çıkan "İntihal yok" kararına rağmen mahkeme yeni bir rapor talep etti. Gelen yeni raporda ise "İntihal var" sonucuna varıldı.
Ersin Küçükbarak
|
23 Aralık 2022, Cuma - 13:57
Kırmızı Oda'ya açılan intihal davasında yeni gelişme

İzleme oranları ve hikayeleriyle dikkat çeken Kırmızı Oda dizisine açılan intihal davası gündem oldu. 

İranlı yazar Shahzade N. İgual, (Nilecem Elham Eftekhariniasr İgual) avukatı Şeyda Yıldırım vasıtasıyla İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak   Kırmızı Oda dizisinin 35. bölümden itibaren yayınlanan İranlı Mitra’nın (Öteki adıyla Şehrazat) 8 bölümlük hikâyesinin kendi hayat hikayesini anlattığı “Tahran’ın Kırmızı Sirenleri” adlı kitabından alındığını öne sürdü.

Mahkeme yeni bilirkişi raporu istedi

Tv100'den Birsen Altuntaş'ın haberine göre; İranlı yazarın, OGM Prodüksiyon ve Medya Hizmetleri A.Ş ve TV8'e açtığı davanın ilk bilirkişi raporunda “İntihal yok” raporu çıktı. Ancak mahkeme ilk raporla yetinmedi ve ayrıntılı rapor istedi.

"Tereddütsüz olarak faydalanıldı"

Yeni çıkan bilirkişi raporunda ise "Tahran’ın Kırmızı Sirenleri kitabının metni ile Kırmızı Oda TV dizisinin metni konsept olarak birbiriyle örtüşmektedir. Kırmızı Oda isimli TV dizisinin metninin davacının Tahran’ın Kırmızı sirenleri isimli kitabını metnine açıkça bağlı olduğu, tereddütsüz olarak faydalanıldığı görüş ve kanaatimizin takdiri sayın mahkeme makamına aittir" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2022997/kirmizi-odaya-acilan-intihal-davasinda-yeni-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.