Azerbaycan -Ermenistan cephesinde son durum

Azerbaycan- Ermenistan çatışmalarındaki son durumu anlatan Azerbaycanlı akademisyen Telman Nusretoğlu, Azerbaycan ordusunun durdurulamadığını söyledi.
Ankara Masası
|
28 Eylül 2020, Pazartesi - 23:09
Azerbaycan -Ermenistan cephesinde son durum

Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk olan Hazar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Telman Nusretoğlu, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasındaki son durumu Azerbaycan Bakü’den anlattı.

Azerbaycan’da savaş halinin olduğunu belirten Nusretoğlu, başkent Bakü’de akşam 9’dan sonra sokağa çıkma yasağının uygulandığını söyledi.

"Azerbaycan'ın daha güçlü olduğunu görüyoruz"

Cephede savaş halinde olan Azerbaycan güçlerinin  Ermenistan güçlerinden çok üstün olduğunun ifade eden Nusretoğlu “Milli güç unsurlarının sınıflandırmasını yaptığımız zaman, demokratik güç, ekonomik güç, askeri güç yani bütün bu parametreler üzerine biz değerlendirme yaparsak, Azerbaycan’ın 200 kere Ermenistan’dan güçlü olduğunu açık bir şekilde görürüz. Azerbaycan’ın sadece savunma bütçesi Ermenistan’ın devlet bütçesi kadardır. Bugün Azerbaycan en modern silahlar almıştır. İster İsrail’den ister Türkiye’den ister diğer ülkelerden. Ve bugün Azerbaycan ekonomik durumu da biz petrol ülkesiyiz, Ermenistan’ın da pandemiden dolayı ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu, içeride siyasi kavganın şiddetlendiğini de biliyoruz. Yani bugün Ermenistan’ın başında olan Paşinyan, Soros’un çocukları olarak nitelendiriyoruz, Paşinyan ve ekibini.” Diye konuştu.

“Azerbaycan ordusunun ilerleyişini durduramıyorlar"

Ahmet Hakan’ın “Şu anda size sahadan ne türlü bilgiler geliyor. Ne oluyor savaş alanında? Durum nedir sahada?” sorusunu cevaplayan Nusretoğlu “Ermenistan medyasının yapmış olduğu değerlendirmelere baktığımız zaman, Ermenistan tarafının siyasilerin, askeriyenin diğer unsurları izleyerek analiz yapıyoruz. Oradaki insanları tahliye etmekle ilgili düşünüyorlar. Azerbaycan ordusunun ilerleyişini durduramıyorlar. Şuanda haritaya baktığımız zaman çok daha iyi bir şekilde görürüz. Azerbaycan, Fuzuli, Cebrail, istikametin ordumuz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Bir gün daha yeni tamamlandı.” İfadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/202322/azerbaycan--ermenistan-cephesinde-son-durum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.