Babacan, "Niyetimiz altıda altı mutabakat"

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın aday tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, "Niyetimiz altıda altı mutabakat" dedi.
Onur Çetinkaya
|
27 Aralık 2022, Salı - 12:36
Babacan, "Niyetimiz altıda altı mutabakat"

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Niyetimiz altıda altı mutabakat"

Altılı masa hakkında konuşan Babacan, çalışmaların beklenenden hızlı gittiğini belirtti. 

En son genel başkanların siyasi karara bağlaması gereken hususlar ortaya çıkacak diyen Ali Babacan," Masaya koyduklarımızın yüzde 70'inde diğer partiler mutabık kalsak dahi Türkiye kanatlanır uçar." dedi.

"Partilerden birisi desteklemiyorsa altılı masanın adayı olmaz"

DEVA lideri, Aday için altı partinin destekleyeceği bir ismin olacağının altını çizdi.
"Partilerden birisi desteklemiyorsa altılı masanın adayı olmaz. Niyetimiz; altı partinin ortak bir adayda altıda altı mutabakat sağlamasıdır." dedi.

Sözlerine devam eden Babacan, "Altı kişi kafa kafaya verip karar verdi’ diye bir şey yok. Biz Türkiye’nin örgüt ağına sahip partilerinden birisiyiz " ifadelerini kullandı.

Demokrasinin emek isteyen bir şey olduğunu vurgulayan Ali Babacan, "Demokrasi aynı zamanda istişare ve müzakere demek.  Demokrasi yoksa bir kişi kafasın eseni yapıyorsa memleketin hayrına güzel bir sonuç ortaya çıkmıyor. Demokrasi zaman alır, sabır ister ama sonuçları çok geniş kitleler için çok faydalıdır." diye konuştu.

HDP iddiası

Mehmet Sevigen'in "HDP kapatılırsa DEVA'dan seçime girecek" iddiasını değerlendiren Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,"Asılsız bir iddia. Topyekün yalan" dedi.

İddialara cevap veren Babacan, "Meşru bir siyasi partiye kim terörist diyorsa asıl gerçek terörü onlar beslemiş oluyor. Dikkat edin. Burada demokratik bir çaba var. Meşru siyaset çabasını yok sayıp terör sınıfına koyduğunuzda terörü desteklemiş oluyorsunuz. 'Siz hiç siyasetle uğraşmayın kardeşim, size siyasette alan açmayacağız' diyorsunuz." şeklinde konuştu.

"Meşru siyasi partiye terörist diyen gerçek terörü besliyor"

Meşru bir siyasi partiye kim terörist diyorsa asıl gerçek terörü onlar beslemiş oluyor diyen Ali Babacan, "Dikkat edin. Burada demokratik bir çaba var. Meşru siyaset çabasını yok sayıp terör sınıfına koyduğunuzda terörü desteklemiş oluyorsunuz. ‘Siz hiç siyasetle uğraşmayın kardeşim, size siyasette alan açmayacağız’ diyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Niye teröristleri Türkiye’ye getirip cezalandıramıyorsunuz?"

Fransa'da Paris saldırısı hakkında konuşan DEVA lideri, Haberler ilk düştüğünde oradaki ölen insanların kim olduğunu biz tanımıyoruz, bilmiyoruz. Bizim kültürümüzde, adetimizde, inancımızda ölenin arkasından rahmet dilenir. Irkçı bir saldırı olduğunu Fransız polisi de Fransız yargısı da kabul ediyor. Biz ırkçılığa sonuna kadar karşıyız. Bizim buradaki eleştirimiz ırkçılık motivasyonuyla işlenen cinayetedir. Eğer terör örgütüyle ilişkisi olan insanlar varsa o insanları yakalayıp ülkeye getirmeyen, cezalandıramayan iktidarın suçudur. Oradaki hedef alınan yer şöyledir böyledir. Siz ne yaptınız bugüne kadar? Niye oraları kapattırmıyorsunuz? Niye teröristleri itibarlı bir ülke olarak alıp Türkiye’ye getirip cezalandıramıyorsunuz? Bunu becereme, ondan sonra neymiş? Irkçı saldırı oldu diye Ali Babacan şöyle demiş, böyle demiş. Kimse kusura bakmasın. Üç beş trol bizim tweete bir şeyler yazacakmış biz de duruş değiştirecekmişiz. Havalarını alırlar. Biz ırkçılığın her türüne karşıyız." şeklinde konuştu.

"Mehmet Şimşek ile parti kurulurken istişare halindeydik"

Babacan, eski bakan Mehmet Şimşek’in yeniden Erdoğan ile bir araya gelecek mi? sorusuna ise ,"Mehmet Bey hangi gerekçeyle, niye o törendeydi? Niye orada durdu? Bilemiyorum. Bu konuları konuşmadım. Kendisine sormak lazım. Törendeki firmalardan birisine danışmanlık yapıyor diye duymuştum. Mehmet Bey'le uzun yıllar beraber çalışma ortamımız oldu. Partimiz kurulurken de istişare halindeydik. Özel sektördeki angajmanlarına devam etmek istedi. Hayırlı olsun dedik. Bakanlığının son yıllarında Sayın Erdoğan'la çalışma şartları pek olumlu olmadığını dışarıdan gözlem olarak biliyorum." dedi.

"İstihdam artsa hiçbirisi sorun olmaz"

Babacan, EYT hakkında ise, "Emeklilik sistemini düzeltmek istiyorsanız istihdamı artıracaksınız. Kaç kişi çalışıyor, prim ödüyor? Kaç kişi emekli olmuş, maaş alıyor? Buradaki oran çok önemli. İstihdam artsa hiçbirisi sorun olmaz." açıklamasını yaptı.

"Keşfi rezerv gibi sunuyorlar"

Doğal gaz keşfinin kanıtlanmış rezerv gibi sunulduğunu belirten Babacan "Türkiye'nin kendi enerji kaynaklarının olması, bağımlılığının azalması kuşkusuz sevindirici. Karadeniz'deki doğal gazla ilgili açıklamalar keşif açıklamaları. Keşif ayrı bir şeydir, kanıtlanmış rezerv ayrı bir şeydir. İkisini karıştırıp keşfi kanıtlanmış rezerv gibi sunuyorlar. Biz millî kaynaklarımızla gurur duyarız. Doğal gaz daha çok olsun isteriz. Savunma sanayimizin gelişmesini isteriz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2026913/babacan-niyetimiz-altida-alti-mutabakat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.