İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan 'çoklu aday' açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, altılı masa ve cumhurbaşkanı adayı hakkında konuştu. Zorlu, cumhurbaşkanı adaylığı için bir isim konuşulmadığını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
27 Aralık 2022, Salı - 13:42
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan 'çoklu aday' açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, konuk olduğu programda seçim çalışmalarını ve gündemi değerlendirdi.

Talep Kılıçdaroğlu'ndan geldi 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün buluşmasına dair açıklamada bulundu. Zorlu, görüşme teklifinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini söyledi. 

"Altılı masada aday için isim görüşülmedi"

Seçim süreci ve altılı masanın aday konusunda istişarelerine ilişkin konuşan İYİ Parti sözcüsü, "Altılı masanın cumhurbaşkanını belirleyeceği iddiası kararlı bir şekilde devam ediyor. Altılı masanın iki önemli partisi olarak CHP ve İYİ Parti'nin açık ve şeffaf iletişimi sürdürmesinin çok önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istemesi durumunda İYİ Parti'nin tavrı  hakkında yorum yapan Zorlu, "Bu konuda sanıyorum en güçlü ve en fazla güvenmesi gereken parti İYİ Parti. Sayın Genel Başkanımız bir feragat ortaya koydu. Gerekçelerini milletimizle paylaştı. Cumhurbaşkanı adaylığından feragat etme kararı almış bir genel başkan olarak, en az risk ile seçimi gerçekleştirmek adına bütün detayları irdeleyen bir partiyiz. Kılıçdaroğlu'nun aday olma hakkı tabii ki vardır. Ama henüz resmi olarak altılı masada isimler üzerinden bir görüşme yapılmadı. Biz makul çoğunluğun sesi ile aday bulmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Çoklu aday açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun 'çoklu aday' olabileceği açıklaması için İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Ortak ve tek bir aday olması konusunda bizim kararlılığımız devam etmekte. Tabii ki liderler farklı bir yol haritası çizerse buna diyecek bir şey yok" dedi.

Akşener'in İmamoğlu'na ziyareti

YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından destek için Saraçhane'ye giden İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ziyaretini de değerlendiren Zorlu, iki parti arasında gerginlik sorusuna da yanıt verdi.

Kürşad Zorlu, " CHP ile İYİ Parti'nin ortaya koyduğu birliktelik, 2018 yılından bu yana Türkiye'de ve dünyada örneğine zor rastlanan bir birliktelik. Sonuç alıcı bir birliktelikti. İttifakın temelinin uzlaşma kültürü olduğunun altını çizmek istiyorum. İki farklı parti olarak, işbirliğine dayalı bir rekabet çerçevesinde ilerlediğimizi ifade etmek lazım. kendi durduğumuz yerden ülke sorunlarının çözümlerine yönelik farklı görüşlerimiz olabilir. Rekabet halindeki ilerleyişimizin farklı şekilde yorumlanarak farklı kavramlarla kullanılması ileri ifadeler." değerlendirmesini yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2027010/iyi-parti-sozcusu-zorludan-coklu-aday-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.