NASA: “5 asteroit Dünya'ya doğru ilerliyor”

NASA, biri New York'taki Özgürlük Heykeli'nin yaklaşık iki katı büyüklüğünde toplam 5 asteroitin gezegenimize doğru yaklaştığını açıkladı. İlk asteroit Türkiye saati ile 21.48’de sonuncusunun ise 23.45’te geçmesi bekleniyor.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2020, Salı - 09:53
NASA: “5 asteroit Dünya'ya doğru ilerliyor”

NASA, dün yaptığı açıklamada bu hafta gezegenimize doğru gelen 5 asteroit olduğunu duyurdu. Söz konusu gök taşlarından birinin Özgürlük Heykeli'nin yaklaşık iki katı büyüklüğünde olduğu aktarıldı. Asteroitlerin  bu gece dünyanın oldukça yakından geçmesi bekleniyor. Art arda sıralanacak olan bu uzay kayalarından ilkinin, Türkiye saati ile 21.48’de sonuncusu da 23.45’te geçeceği tahmin ediliyor. 

7,8 milyon kilometre altında olan gök cisimlerini 'Dünya'ya Yakın Cisim' (Near-Earth Object / NEO) olarak kabul eden NASA, yaklaşmakta olan kayaların tehlike arz etmediğini bildirdi. NEO’lar, genel olarak Dünya’nın yörüngesinden geçen yolları izlemeleriyle biliniyorlar.

NASA'nın tahminlerine göre; beş asteroit arasından en büyüğü olan "2020 PM7" adı , yaklaşık 200 metre uzunluğa sahip. Devasa kaya parçasının, saniyede 8,3 kilometre gibi bir hızla (saatte 29.880 kilometrelik bir hıza denk geliyor ) Dünya'nın yörüngesine doğru ilerlediği kaydedildi. NASA, gök cisimlerinin gezegenimize en yakın konumunun 2,8 milyon kilometre olacağını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/202820/nasa-5-asteroit-dunyaya-dogru-ilerliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.