ABD'den Kavala açıklaması

Osman Kavala'nın hakkındaki AİHM kararları uyarınca serbest bırakılması gerektiğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı, "Haksız yere mahkum edilmesi insan haklarına aykırıdır" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 10:51
ABD'den Kavala açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gezi Davası'nda Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet, diğer yedi sanığın 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldığı kararın istinafta onaylanmasına tepki gösterdi.

Bakanlık açıklamasında, “Daha önce de söylediğimiz gibi, haksız yere mahkum edilmesi insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır” denildi.

Kavala'nın, hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları uyarınca serbest bırakılması gerektiğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel'in yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Mahkumiyet kararı, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü ilkeleriyle bağdaşmamaktadır"

"Daha önce de söylediğimiz gibi Osman Kavala'ya haksız yere verilen mahkumiyet kararı, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Türkiye'ye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına riayet ederek Osman Kavala'yı ve keyfi bir şekilde hapiste tutulan diğer tutukluların hepsini serbest bırakması çağrımızı yineliyoruz. Türk halkı, cezalandırılma korkusu yaşamadan insan hakları ve temel özgürlükleri yaşayabilmeyi hak ediyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2030256/abdden-kavala-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.