Murat Kurum'dan ABB'ye eleştiri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mamak'ta katıldığı törende Ankara Büyükşehir Belediyesini (ABB) eleştirdi. Kurum " Geçen yıllara rağmen taş üstüne taş konulmamaktadır. 4 sene içerisinde maalesef bizim bıraktığımız Ankara geriye gitmektedir" dedi.
Ankara Masası
|
29 Aralık 2022, Perşembe - 12:56
Murat Kurum'dan ABB'ye eleştiri

Mamak'ta Diriliş Mahallesi 5.Etap’ta tamamlanan konutların kura çekimi ve Şehit Hamza Sülün Millet Bahçesi'ne ilk fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, AK Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ve çok sayıda davetli katıldı.

Murat Kurum, törende yaptığı konuşmada 2023'e Mamak'a hizmet ederek girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek  519 konutun ve millet bahçesinin vatandaşlara hayırlı olmasını dilediklerini ifade etti.

"Ankara’nın dört bir yanında eser üretme aşkıyla çalışıyoruz." diyen Kurum "Göreve geldiğimiz günden bugüne 4 yılda sadece Mamak’ta açılış ve temel atma töreni sayımız 10’unu geçti. Ne zaman milletimizin işi olsa vatandaşımızın dibindeydik. Onların sorunları neyse biz çözdük. Mamak’a Cumhurbaşkanımızın Türkiye Vizyonu projesi kapsamıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. 2023’ün şafağında Gazi Ankara’dan bir söz veriyoruz. Ankaramızın 25 ilçesi olmak üzere, milletimize en güzel yuvaları yapmaya, yavrularımızın geleceğe özgüvenle bakmasına, huzur içinde büyüyecekleri yeni yaşam alanlarını inşa etmeye azimle aşkla kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

" 18 bin 139  konut inşa edilecek"

Ankara'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Kurum "Başta Mamak olmak üzere 25 ilçede 39 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Bugünkü değeriyle 39 milyar liralık yatırım değeri demek bu. 10 binlerce Ankaralının güvenle yaşamasını sağladık. Bugün 5 bin konut dönüşüm projesi devam ediyor. Cumhuriyet tarihimizin en büyük konut projesini 2023 yılının başında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Mamak’a 3 bin 645 konut kazandırıyoruz. Toplamda Ankara’da 18 bin 139  konut inşa edilecek. 100 bin konut arsayı da hemşerilerimize sundu." diye konuştu.

Bakan Kurum, Ankara’nın ilçelerinde yapılan yatırımları anlattı.

"Vatandaşlarımız nereye gideceğiz diye düşünmeyecek"

Kurum, Ankara'ya toplam 24 millet bahçesi kazandıracaklarının altını çizerek "Yeşilin markası haline gelen Millet bahçelerimiz insan, doğa ve çevre merkezli siyasetimizin, milletimize olan sevgimizin en büyük nişanesi olmuştur. Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında müjdelediği  81 ilimizde 81 milyon metrekarelik millet bahçesi yapma hedefiyle projemizi kararlılıkta sürdürüyoruz. Bu azimle 468 millet bahçesi kazandırıyoruz. Şu ana kadar bunların 164’ünü tamamladık ve evlatlarımıza gençlerimize vatandaşlarımıza armağan ettik. Ankaramıza da 4.8 milyon metrekare 24 tane Milet bahçesi projemiz var. Vatandaşlarımız nereye gideceğiz diye düşünmeyecekler. Bu projelerimizin 11 tanesini tamamladık. Bugünde Şehit Hamza Sülün projemizi başlatıyoruz. Mamak için çok kıymetli bir proje olacak. Bu eserimizi 2023 yılında tamamlayacağız" dedi.

"Bizim bıraktığımız Ankara geriye gitmekte"

Konuşmasının sonunda Ankara Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştiriler yönelten Kurum şunları söyledi:

"Maalesef bugün Ankaramızın tarihi birikimine sahip çıkılmamaktadır. Geçen yıllara rağmen taş üstüne taş konulmamaktadır. 3.5 sene geçti, 4 sene oldu. 4 sene içerisinde maalesef bizim bıraktığımız Ankara geriye gitmekte. Ankara’nın geleceği çalışır vaziyette teslim aldıkları kurumları bile çalıştıramayanların ellerinde heba olmaktadır. Başkentimizin çeyrek asırda sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün ülkemizde kazandırdığı her şey siyasi ikbal gölgesinde birer birer harcanmaktadır. Mamak, başkentimiz merak etmesin biz Ankaramızı kaderine terk etmedik bundan sonrada milletimizin destekleriyle de asla terk etmeyeceğiz. Çünkü bizim gündemimizde şahıslar yok, şahıs menfaati yok, ben yok, ikbal kavgası, gelecek kaygısı hiçbir zaman olmadı. Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden eserler hizmetler yaptık."

Hakan Han Özcan: "Pozitif ayrımcılık yaptığı için teşekkür ediyorum"

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise yaptığı konuşmada "Kıymetli bakanımıza Ankara’ya pozitif ayrımcılık yaptığı için teşekkür ediyorum. Ankara’nın dört bir yanında bu CHP zihniyetinin mazaret üretmelerine, algı üretmelerine teslim ettirmediği için. Kıymetli vekillerimizle, meclis üyelerimizle bir önceki günle bir sonraki günümüz eşit olmaması için mücadele ediyoruz. Her gün ya bir temel atmadayız, ya açılıştayız. AK belediyelere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"ABB 1 5 bin konuttan tek bir konut dahi yapmadı"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de projelerle ilgili bilgi verirken "Şehit Hamza Sülün Millet Bahçesini yaparken çok az beton kullanıldı. Hiçbir ağaca zarar verilmedi. İçinde millet kıraathanesi, kütüphane, bebek kütüphanesi, kadın kooperatif, güzel bir süs havuzu, yürüyüş ve bisiklet alanlarıyla tamamen ağaç ve yeşilden oluşuyor. İşte bu güzel eserden dolayı sayın bakanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Murat Kurum, 2019 seçimleri döneminde  Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesine destek vermek için bir karar aldığını hatırlatan Köse "Dutluk ve Diriliş’teki 5. Etapla birlikte 1000 konut kıymetli bakanımızın destekleriyle hak sahiplerine teslim edilmiş oluyor." dedi.

Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesinin milyarlarca lira bütçesi olmasına rağmen, Mamak’ta yapmaya söz verdiği 15 bin konuttan tek bir konut dahi yapmadığının altını çizdi. 

Köse, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti

Konuşmaların ardından kura çekimi yapılırken, isimleri çıkanlar büyük mutluluk yaşadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2030892/murat-kurumdan-abbye-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.