İmamoğlu'ndan terör soruşturması açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan terör soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 10:07
 İmamoğlu'ndan terör soruşturması açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik başlattığı 'terör' soruşturmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Savcılığa gönderilen rapor ve belgeleri kamuoyuyla paylaştı.

Kendileri de hukuksuzluktan mağdur edilmiş olmalarına rağmen kaba bir zihniyet var karşımızda diye sözlerine başlayan Ekrem İmamoğlu, "Bizi bu makama layık görenlere her şeyi yaptın demezsen milletin yüzüne bakamam, Yargılandığım davanın hakiminin sürülmesi ve tehdit edilmesi iddiasına karşın Hakimler Savcılar Kurulu hala sessiz." diye konuştu.

"Son kullanma tarihini doldurmuştur"

Toplantıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu rezil etmek için düzenlemediğini ifade eden İmamoğlu, "O son kullanma tarihini doldurmuştur. Bakan Bey'i ciddiye alma zamanı çoktan geçmiştir. Artık Sayın Bakan'ın ne şapkası ne tavşanı vardır. Bir bakan daha var. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ. Haksız, hukuksuz soruşturmaların imar edildiği, hakimlerin, müfettişlerin bir çırpıda değiştirildiği, mahkeme kararının yüzümüze dahi okunmadığı bir merkez vardır ve orası bellidir. Orası kaçak bir merkezdir. Orası merdiven altı soruşturma üretilme merkezidir. İçişleri Bakanı asla adil değildir. " diye konuştu.

"Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

Açıklamalarına devam eden İBB Başkanı, "Yasaya göre işten çıkartma İçişleri Bakanı onayıyla oluyor. Buradan sormak istiyorum, hani yetkiniz yoktu? Olmayan yetkinizi kullanıp nasıl oldu da 15 kişiyi, şirketinden olur vererek işten çıkarttınız? Bence bir toplantı daha yapmayıp neden sekiz ay boyunca bu yetkiyi kullanmayıp görevini ihmal ettiğini açıklamalı. Savcılığa gönderdikleri raporda her ne kadar bunlar şirket personeli olsa da bunlar kamu personeli saydılar. O kadar çelişki var ki. Bakanının görev ihmalini resmi bir belgeyle adım adım size anlatarak kanıtlamış durumdayız.Takipçisi olup, burada bırakmayacağız, hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı duyuruyorum." dedi.  

"İşe alınanlar arasında bombalı terörist var" 

Mevlüt Uysal görevdeyken, İçişleri Bakanı yine Soylu'yken terör sorunu yok muydu? diye konuşan Ekrem İmamoğlu,  Uysal dönemini özellikle araştıracağım dedim, araştırdım açıklamasını yaptı. İmamoğlu, 28 Eylül 2017 - 31 Aralık 2018 döneminde 30 bin kişiyi işe almış. 5 bin 608 kişiden adli sicil kaydı alınmamış. 5 bin 870 kişinin adli sicili 'özel' olarak alınmış. İşe alınanlar arasında, bombalı saldırı dahil beş terörist var. 10 bin 858 kişi için arşiv araştırması istenmemiş, yasak olmadığı halde. Bunu ben yapsam neler olurdu varın siz düşünün." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden İBB Başkanı," Arşiv araştırması yapılan 19 binden fazla çalışandan 451'i için suç kaydı verilmiş. 12 kişi terör kaydı, 8'i FETÖ, 1'i İBDA/C, 1'i PKK'lı, 1'inin babası PKK/KCK üyesi." dedi.

İmamoğlu'ndan Bozdağ çıkışı 

Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın  soruşturma kapsamında sessizliğini koruduğunu iddia etti.

İmamoğlu, "Bekir Bozdağ'ın adını hiç sesini duymadık. Oysa ben onun da bir vatandaş olarak kabahatinin büyük olduğunu düşünüyorum. Saklanmak yok. İnsanların hayatını verdiği Adalet Bakanısınız. Hakim sıra dışı şekilde görevden alınıyor. Sürgün ediliyor yine bakandan çıt yok. Davaya bakan hakim isim veriyor, HSK benim ifademi alsın diye çığlık atıyor yine Bekir beyden ses yok. Ekrem İmamoğlu'na ceza vermek için yarışan hakim hapis cezasını bile hesaplayamıyor ve sizin buna söyleyecek tek bir sözünüz yok. Savcı yasada olmayan bir şeyi talep ediyor. Sen buna da sessiz kalıyorsun.  Türkiye hukuk tarihinde hakaret nedeniyle 2 yıl 7 ay hapis cezası alan bir kamu görevlisi var mı? Bir adalet bakanında adaletin kırıntısı dahi olsa böyle davranmazdı." İfadelerini kullandı. 

"Gök kubbeyi başınıza yıkarız bundan şüpheniz olmasın"

Tüm Türkiye'ye, hiçbir sıfat olmadan bu yaşananları insanımıza anlatmaya söz veriyorum diyen İmamoğlu Bütün belediye başkanlarımızla omuz omuzayız. Beni ve diğer yöneticilerimizi suçlayarak İstanbullunun kul hakkına çökmeye çalışırsanız insanımızın vicdanını göreceksiniz. Biz sizin gibi kavgaya, dövüşe destek vermedik, vermeyeceğiz .  Gök kubbeyi başınıza yıkarız dedim. Yıkarız kardeşim, bundan hiç şüpheniz olmasın. Savcılık aynı 'suçu' başkalarının da işlediğini kabul etmezse yıkarız. Yargıyla, siyasi baskılarla, bizi millete hizmet etme yolundan çevirmeye kalkarsanız gök kubbeyi başınıza yıkarız. Gök kubbeyi başınıza yıkmak, adalet arayışına çıkmış milyonlarca insanla meydanlarda buluşunca oluyor. 6 Mayıs'ta seçimi iptal ettiğinizde 13 bin oy farkının 800 bine çıkması, gök kubbeyi başınıza yıkmak oluyor. Kaybettiler, yine kaybedecekler." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2042894/imamoglundan-teror-sorusturmasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.