Soylu'dan İmamoğlu açıklamalarına cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'ye yönelik başlatılan terör soruşturması hakkında açıklama yapmasına değerlendirdi.
Onur Çetinkaya
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 11:50
Soylu'dan İmamoğlu açıklamalarına cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik başlatılan terör soruşturması hakkında son dakika açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi.

"Yavuz hırsız ev sahibini bastırır"

Süleyman Soylu, "Atalarımız güzel laflar söylemişler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Ben bu arkadaşın niçin benimle görüştüğünün saklanması gerektiğini bilmiyorum. Birçok belediye başkanı benimle görüşür. İnsani açıdan da görüşmemiz olabilir. Önce ben görüşmedim deyip sonra 1 ya da 2 demesi... İBB Başkanı yalan kodu içine girmiş doğrudan uzaklaşmış. Ben İçişleri Bakanıyım beni arayanların tüm kayıtları vardır.  " diye konuştu.

"40 arama yapılmış, kayıtları burada"

Arama kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı "Telefon edip, 'CHP Genel Merkezi beni sıkıştırıyor ve beni onlara ezdirmeyin'. Bazı cep telefonlarında kayıt alınıyor ben bunu yapmam, doğru da değildir. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirme yapılmış. 20 tanesinde görüşme yapılmış. Bunların kayıtları var. 29 tanesini karşı taraf, 11'ini ben aramışım. Peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz. 2 kere de yüz yüze görüşülmüş. Biri Adalar konusu, elektrikli araç konusu. İkincisi ise, onların tarihleri de var 2 Mart'ta afet il toplantısı oldu. Kısa bir görüşmede yüz yüze orada gerçekleştirdik. Bu olur bunlar normaldir. Bunu yalandır demek normal olan bu değildir. Ben cevabını veriyorum. "diye konuştu.

"Yalan adamı terletir"

İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında İmamoğlu'nun sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu,  "15 Temmuz sonrası FETÖ dahil kamudan DHKPC dahil terörle iltisaklı atıldı mı. Atıldı. Ben kafama göre seni buldum böyle bir mantık yok. Komisyonlar oluştu. Komisyon dedi ki biz bunları terörle iltisaklı gördük. Selpakla beraber yüzlerini siler dururlar. Yalan adamı terletir. Geçen sene Özgür Özel'in sorduğu soru üzerine, dedik ki terörle iltisaklı gözüküyor. Müfettiş görevlendirdik, müfettiş işin 11 ayda bitirdi. Dosyayı tanzim ettiler. Yargıya gönderdiler. Bundan sonrası yargının işi. Senin de teftiş kurulun var. İncelemeni yaparsın. Yaptığı açıklamalarından hiçbirinde ben Terör örgütüyle iltisaklıları almadım demiyor. Aldım ama sorun bakalım niye aldım diyor. " ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2043744/soyludan-imamoglu-aciklamalarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.