Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son defa ifademiz yanlış anlaşıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçim için söylüyorum. Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 olarak açıklanan zam oranını yüzde 30'a, en düşük emekli maaşını da 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu.
Ankara Masası
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 12:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son defa ifademiz yanlış anlaşıldı"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. 

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bugün son Kabine Toplantımızın ardından bir kısmını milletimizle paylaştığımız 2022 değerlendirmelerimize devam edeceğiz. Ayrıca 2022'de milletimize kazandırdığımız çalışmalardan bazılarını kısaca hatırlayacağız. Yeni müjdeleri kamuoyuyla paylaşmayı da sürdüreceğiz. Her programımız bir eser ve hizmet şöleni şeklinde geçmektedir. Toplu açılış törenleriyle bu şöleni illerimize de taşıyoruz. Bizim milletimize bir ahdimiz var. Biz eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin gönlüne girdik.

"Biz işimize bakacağız"

Varsın birileri ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerinin ardında film çevirsin, birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri bizim emeğimizi, alın terimizi iki çift lafla, iki satır mesajla çalmaya kalksın. Varsın birileri kendi saplantılarını ülkenin geleceği sanarak kendi halkına karşı kin kusmaya devam etsin. Biz işimize bakacağız. Biz yatırımla, istihdamla, ihracatla Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz.

" Türkiye Yüzyılı'nın inşasını milletimizle birlikte gerçekleştireceğiz"

Biz demokrasimizi güçlendireceğiz, biz mazlumların sesi mağdurların umudu olarak ülkemizi yükseltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nın farkı diğerlerinden budur. Milletimiz seçim sandığına gittiğinde hezeyanlara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey kimin hangi ümidi verdiğidir. Bizim en büyük gücümüz inancımızdır. Türkiye Yüzyılı'nın inşasını milletimizle birlikte gerçekleştireceğiz.

Yeni yönetim sistemimizin sağladığı hızlı karar alma kabiliyetini programlarımızı, projelerimizi daha çabuk hayata geçirmek için kullanıyoruz. Ülkemizin siyasi, diplomatik, askeri gücünü her bir insanımızın hayatına olumlu katkılar sağlamak için sürdüreceğiz. Biz de yaptıklarımızla yetinmeyecek, daha ötesini arayacağız.

" 'Start' değil bu 'finish', bunu bu şekilde başaracağız"

Gençlerimize Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla yürüyecekleri bir ülke bırakma hedefindeyiz. Tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçimle ilgili söylüyorum. 'Start' değil bu 'finish', bunu bu şekilde başaracağız.

Eğitim, sağlık, adalet, güvenlik alanlarında çalışmalarımızın özetlerini paylaşmıştık. Bugün de diğer alanlardaki çalışmalarımızdan bahsedeceğiz. Geçtiğimiz yıl ulaştırmada 360 kilometre yeni bölünmüş yol, 834 kilometre bütümlü sıcak kaplamalı yol yaptık. 5 yeni tünel ile 15,7 kilometreyi bulan 78 yeni köprüyü tamamladık. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde hizmete açtık. Malatya çevre yolunun 1. kısmı ve Malatya-Hekimhan yolunu, Bitlis çevre yolunu, Togg fabrikası bağlantı yollarını ve Hasankeyf Tüneli'ni, Yusufeli yollarını, 39 köprü ve 19 köprü viyadüğüyle, uzunluğu 70 kilometreyi bulan Ağrı-Patnos yolunu, Samsun'da Kavak-Asarcık yolunu hizmete aldık.

" Önümüzdeki yıl ağırlığı raylı sistemlere veriyoruz"

 Uzunluğu 120 km olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ile Antalya-Alanya Otoyolu'nun inşasına başlıyoruz. Önümüzdeki yıl ağırlığı raylı sistemlere veriyoruz. Gayrettepe-Havalimanı, Halkalı-Havalimanı, Bakırköy-Kirazlı metro hatları ile Kocaeli Şehir Hastane tramvay hattı açılışını gerçekleştireceğimiz projeler arasında yer alıyor. Elektrikli tren hatlarımıza 393 kilometrelik Kayseri-Sivas kesimlerini de dahil ediyoruz. Bayburt-Gümüşhane havalimanlarını bitiriyoruz, Kayseri ve Sivas havalimanlarının yeni terminal binalarının yapımına geçiyoruz.

Elektrikte yüzde 50, doğal gazda yüzde 75 devlet desteği sağladık. Sosyal yardımlar kapsamında da 2.4 milyon haneye 2.9 milyar lira elektrik desteği verdik. Meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük."

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına zam

Çalışanlarımızın asgari ücret rakamını bir önceki yıla göre iki kat artışla 8 bin 500 liraya yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. Asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de küçük işletmelerimizin bu yükün altından kalkmaları için asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararını paylaşmak istiyorum.

Geçtiğimiz yıl memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuz ayında yüzde 42 zam yapmıştık. Memurlar ve memur emeklilerinin yüzde 16, SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 15,4 maaş artışı gerekiyordu. Memurlarımızın ve emeklilerimizin durumunu bildiğimiz için razı olamadık. Bütçe imkanlarını zorlayarak memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Dün ve bugün çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkarabileceğimiz imkanlar sağladık. Ayrıca en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan, 5 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Bunu yılın ilk 6 ayı için olduğunu hatırlatmak istiyorum.

" Milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz"

CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan başörtüsüne hukuki güvence konusunu anayasa teklifiyle kökünden çözme irademizin takipçisiyiz. Bu teklif Meclis'te 400'ün üzerinde kabul edilirse biz onaylarız. Ama bu teklif 400'ün altında ve 360'ın üzerinde Meclis'ten çıkarsa Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz.

"Yunan tutuştu sakin ol"

Bu CHP'nin geçmişiyle bir farkı var mı? Dün neyse bugün de o. İşte Bayraktar, Baykar... Baykar bize bir şeyi öğretti, artık biz yaparız. Biz İHA'yı yaptık mı, SİHA'yı yaptık mı, Akıncı'yı yaptık mı, Kızılelmayı yaptık mı? Bu millet yapar. Bizim kendi eserimiz olan bir füzemiz yoktu. Şimdi yapıyoruz. Öyle yapıyoruz ki Yunan tutuştu. Ben arkadaşlara 'Yetmez, 1000 km'ye çıkarmamızı lazım' dedim. Bunlar Atina'yı vuracak demeye başladı. Sakin olun, bizim Atina'yla işimiz yok.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2044631/cumhurbaskani-erdogan-son-defa-ifademiz-yanlis-anlasildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.