Su balonu attılar, "silahla yaralama" suçundan yargılanacaklar

Mersin'de yolda yürüyen üniversiteli 3 genç kıza Tiktok'taki balon atma challenge'tan etkilenerek içi su dolu balon atarak birinin yaralanmasına neden olan 2 sanık hakkında 'silahla kasten yaralama' suçundan dava açıldı.
Mevlüt Peker
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 18:38
Su balonu attılar, "silahla yaralama" suçundan yargılanacaklar

Merkez Mezitli ilçesi Yeni Mahalle'de, kaldırımda yürüyen 3 genç kıza içi su dolu balon atarak olay yerinden kaçan ve balonun isabet ettiği Hatice A.'nın yaralanmasına sebep olan Ahmet K. ve Bilal K., gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Şahıslar hakkında 'silahla kasten yaralama' ve 'silahla kasten yaralamaya teşebbüs' suçlarından iddianame hazırlandığı öğrenildi.

İddianame Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, sanıkların, sosyal medyada gördükleri 'balon atma challenge' için söz konusu şakayı yapmak istediklerini ve bundan dolayı içi su dolu balonla yola çıktıkları kaydedildi.

Öte yandan iddianamede, olay günü motosikleti kullanan Ahmet K. ile Bilal K'nin, Hatice A. ve arkadaşlarına doğru içi su dolu balonu fırlattıkları, Hatice A.'nın fırlatılan cismin gözüne isabet etmesi sonucu 'basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek' nitelikte yaralandığı belirtildi.

Olayda fırlatılan içi su dolu balonun, 'saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler' hükmü gereğince 'silah' sayılması gerektiği bildirilen iddianamede, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde Hatice A'ya karşı 'silahla kasten yaralama', arkadaşlarına karşı da 'silahla kasten yaralamaya teşebbüs' suçunu işlediğinin anlaşıldığı ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2045155/su-balonu-attilar-silahla-yaralama-sucundan-yargilanacaklar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.