Sanayi üretiminde 2.5 yıl sonra ilk düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre kasımda sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.3 düştü. Böylece sanayi üretiminde 2.5 yıl sonra ilk düşüş yaşandı.
Onur Çetinkaya
|
10 Ocak 2023, Salı - 10:15
Sanayi üretiminde 2.5 yıl sonra ilk düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı işsizlik verilerini açıkladı. İşsizlik geçen yılın kasım ayında yüzde 10,2 olarak gerçekleşti.

Sanayi üretiminde ise düşüş gerçekleşti. TÜİK Kasım ayına ilişkin sanayi üretim verilerine göre pandemi sürecinden bu yana ilk kez yıllık bazda daralma yaşandı.

Kasım ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.3 düştü. Böylece Haziran 2020'den bu yana ilk kez yıllık düşüş kaydedilmiş oldu.

2022 yılı Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,9 azaldı.

Kasım ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,3 azaldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2051078/sanayi-uretiminde-25-yil-sonra-ilk-dusus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.