TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Doğru olan ortak adaydır”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararına ilişkin "Doğru olan ortak adaydır." diye konuştu.
Ersin Küçükbarak
|
10 Ocak 2023, Salı - 12:09
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Doğru olan ortak adaydır”

Erkan Baş, partisinin milletvekilleri ve MYK üyeleriyle birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baş’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Kazanmak istiyorsak, geçmişte yaptığımız hatalardan ders çıkartmalıyız”

"Eğer kazanmak istiyorsak, geçmişte yaptığımız hatalardan ders çıkartmalıyız. Geçmiş seçimlerde ‘İlk turda çok adaylı bir seçim yapalım ve ikinci turda, ilk turda en çok oy olan muhalefet adayının etrafında birleşelim’ yaklaşımı, pratik olarak sonuç vermedi.”

“Doğru olan ortak adaydır”

"İlk turda muhalif adaylar, birbirlerinden oy alıp ikinci tura kalmaya daha fazla odaklandılar. Doğru olan ortak adaydır. Şimdi bizim bunu söyleme hakkımız ne kadar varsa, aynı temelde bir yaklaşım geliştiren ama bu çağrısı bugüne kadar hiç karşılık bulmayan, Türkiye’nin en büyük üçüncü siyasi partisinin (HDP) de buna hazırlık yapması bu kadar doğaldır".

Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak 15 Ocak Pazar günü Kartal’da bir miting düzenleyeceklerini belirtti.

Erkan Baş şöyle devam etti:

“Olası bir kötü senaryoda çaresiz kalmamız da kabul edilebilir bir şey değildir”

Cumhurbaşkanı adaylığına dair, "Doğru olan ortak adaydır ama seçime sayılı günler kala henüz bir görüşme yapılmamışken henüz bize bir aday önerilmemişken kamuoyuna bir aday önerilmemişken ve daha önce, en açık örnek olduğu için kullanıyorum, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir örnek önümüzde duruyorken, bizim tümüyle bekleyiş içerisinde olmamız, olası bir kötü senaryoda çaresiz kalmamız da kabul edilebilir bir şey değildir. Ne zaman Emek ve Özgürlük İttifakı bunu konuşacak? Mitingden sonraki hafta için randevumuz var"

“Herkes adına gider"

"HDP, bu memleketin çirkin ördek yavrusu falan değil. Yani en az 6 milyon insanın oyunu almış, memleketin üçüncü siyasi partisi. 'Başkaları ne der' diye siyaset yapılmaz. Eğer bu ülkeyi yönetmeye adaysanız, bizim ittifakımız adına kim giderse gitsin görüşmeye, o ittifakın içerisinde HDP de var, TİP de var, Sosyalist Meclisler Federasyonu da var. Herkes adına gider"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2051531/tip-genel-baskani-erkan-bas-dogru-olan-ortak-adaydir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.