Babacan, "Kendisini edebe davet ediyoruz"

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, bugünkü grup toplantısında kendisine sert sözler sarf eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Babacan, "Bahçeli’nin hezeyanlarıyla bizim işimiz olmaz. Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
10 Ocak 2023, Salı - 17:24
Babacan, "Kendisini edebe davet ediyoruz"

MHP lideri, bugünkü grup toplantısında, DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar'ın "Anayasadan Türklük kavramını çıkarmak istiyoruz. Kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacaktır." açıklamasına tepki gösterdi.

DEVA lideri Babacan ise Bahçeli, "Selamsız sabahsız Babacan, anayasamızın 66. maddesini çağımızın gereği olarak kapsayıcı bir anlayışla ele almayı teklif etmiştir. Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür, Türk ananın veya babanın çocuğu Türk'tür, hiçbir Türk vatana bağlılıkla bağdaşmayan hiçbir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz." ifadelerini kullandı.

"Bahçeli’nin hezeyanlarıyla bizim işimiz olmaz"

Bahçeli'nin grup toplantısında kendisine yönelik sözlerine Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Babacan, "Bahçeli’nin hezeyanlarıyla bizim işimiz olmaz. Tehdit ve hakaretten başka bir şey bilmeyenler bizi anlayamaz" diyerek MHP liderini "edebe davet ettiğini" ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2052442/babacan-kendisini-edebe-davet-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.