Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Oscar’ın habercisi Altın Küre Ödülleri Los Angeles’ta düzenlene törende sahiplerini buldu. Bu yıl 80’incisi verilen ödüllere Martin McDonagh imzalı ‘The Banshees of Inisherin’ ve Quinta Brunson imzalı ‘Abbott Elementary’ üçer ödül, Steven Spielberg imzalı ‘The Fabelmans’ ise iki ödülle damga vurdu. Spielberg, üçüncü kez Altın Küre sahibi oldu.
Ersin Küçükbarak
|
11 Ocak 2023, Çarşamba - 10:08
Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Oscar’ın habercisi olarak bilinen Golden Globes (Altın Küre) ödülleri sahiplerini buldu. Geçen yıl cinsiyetçilik, ırkçılık ve çıkar çatışması tartışmaları nedeniyle her yıl yayımlandığı Amerikan NBC kanalında yayınlanmayan Altın Küre Ödülleri, bu yıl televizyon ekranlarında yeniden canlı yayınlandı.

‘En iyi erkek oyuncu’ Colin Farrel

Los Angeles’ta düzenlenen töreni Amerikalı komedyen Jerrod Carmichael sundu. Törende, bu yıl sekiz kategoride aday gösterilen, İrlanda iç savaşını anlatan McDonagh imzalı ‘The Banshees of Inisherin’ filmi komedi müzikal dalında ‘En İyi Film’ ödülünün yanı sıra ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ (Colin Farrel) ödüllerine layık görüldü.

"En iyi film ve yönetmen" ödülleri Spielberg’e

Efsane yönetmen Steven Spielberg'in çocukluğuna dair yarı otobiyografik incelemesi ‘The Fabelmans’ drama dalında ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini aldı. Beş ödül için yarışan, Philadelphia'da bir devlet okulunda öğretmenler ve öğrenciler arasında yaşananları anlatan durum komedisi Abbott Elementary ise komedi-müzikal dalında ‘En İyi TV Dizisi’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ (Quinta Brunson) ve ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ (Tyler James Williams) ödüllerini aldı.

Vietnam ve Malezya kökenli oyunculardan tarihi başarı

Törende, Daniel Kwan ve Daniel Scheinert tarafından yazılan ve yönetilen Amerikan bilimkurgu filmi ‘Everything Everywhere All at Once’ filminin oyuncularından Ke Huy Quan sinema dalında ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüle layık görülerek, ödülü kazanan Vietnam asıllı ilk aktör oldu.

Filmin oyuncusu Michelle Yeoh ise sinema, müzikal ve komedi dalında ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüyle bu ödülü kazanan ilk Malezyalı aktör ve Asya kökenli ikinci kadın oldu.

Netflix de adını yazdırdı

 En iyi animasyon filmi dalındaki ödülü ‘Guillermo del Toro's Pinocchio’ filmi kazandı. Oscar’ın da güçlü adaylarından biri olarak görülen filmin aldığı bu ödül Netflix'e bu kategoriyi kazanan ilk dijital platform ünvanını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2052787/altin-kure-odulleri-sahiplerini-buldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.