Erbakan,"7’li eş Cumhurbaşkanlığı sistemi kaostan başka ne getirir "

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Konya’da partililer ile bir araya geldi. Erbakan, altılı masa ile ilgili açıklamalarda bulunan Erbakan, "7’li eş Cumhurbaşkanlığı sistemi kaostan başka ne getirir " diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
13 Ocak 2023, Cuma - 15:33
Erbakan,"7’li eş Cumhurbaşkanlığı sistemi kaostan başka ne getirir "

Anadolu Buluşmaları kapsamında Konya'da Yeniden Refah partililerle buluşan genel başkan Fatih Erbakan, siyaset gündemine dair açıklamalarda bulundu.

"7’li eş Cumhurbaşkanlığı sistemi kaostan başka ne getirir"

Altılı masa ve altı liderin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından iktidar olmaları halinde hayata geçirmek istedikleri sistemi eleştiren Erbakan, " Milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı olacak, bu Cumhurbaşkanı alacağı kararlarda 6 tane parti başkanından icazet alacak, onların izni olmadan hiçbir şey yapamayacak.
7’li eş Cumhurbaşkanlığı sistemi kaostan başka ne getirir " diye sordu.

Altılı masanın yayınladığı deklarasyona da değinen Fatih Erbakan, "Masa başındakilerin yayınladığı deklarasyonda ne diyor? Biz anayasa mahkemesinin içtihatlarına tam olarak teslim olacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi demek bizim için her şeyin üzerinde demek. Teslim olacağına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları içerisinde ne var? 28 Şubat sürecinde Refah Partisi’nin kapatılması hukuka uygun bulunmuştur. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dediğin, Refah Partisi’nin kapatılması uygundur dedi ve kapattı. Türkiye’deki 28 Şubat sürecindeki başörtüsü zulmü, başörtüsü yasağı hukuka uygundur dedi. Evet uygulanması lazımdı dedi onayladı, buna mı teslim olacaksın?" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2056839/erbakan7li-es-cumhurbaskanligi-sistemi-kaostan-baska-ne-getirir-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.