Hüseyin Baş'tan DEVA Partisi'ne 'Türklük' tepkisi

Bağımsız Türkiye Partisi Başkanı Hüseyin Baş, DEVA Partisi'nin 66. maddede değişiklik içeren teklifine tepki gösterdi. Baş "Sen kim oluyorsun da Türklüğe dil uzatıyorsun." dedi.
Ankara Masası
|
14 Ocak 2023, Cumartesi - 12:34
Hüseyin Baş'tan DEVA Partisi'ne 'Türklük' tepkisi

Bağımsız Türkiye Partisi Başkanı Hüseyin Baş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar tarafından dile getiren 'Türk vatandaşlığı' ifadesindeki değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Sen kimsin Türklüğü Anayasa’dan çıkarıyorsun? "

“Halkın ne istediği belli; ekonomiyi düzelt, adaleti sağla, sığınmacılardan kurtul, özgür çağdaş bir Türkiye olsun bu kadar. Bunu vaat etmek yerine Türklüğü Anayasa'dan çıkarmayı vaat ediyorsun. Dalga mı geçiyorsun, nerde yaşıyorsun, sen kimsin Türklüğü Anayasa’dan çıkarıyorsun? Bu toplumun öz benliğini oluşturan, öz kimliğini oluşturan bir kavramı, bir üst kavramı, Atatürk’ün bize kazandırdığı kavramı. Biz Atatürk’le Türk olduk. Türk tarihinde ilk defa “Ne mutlu Türk’üm diyene” kavramını Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize kazandırdı ve bu cumhuriyetle geldi. Toplumun istekleri belli, onlara sunacağımız kavramlar belli, onlara sunacağımız projeler ortada ama sen çıkacaksın “Türklüğü Anayasa’dan çıkaracağım” diyeceksin. O Türkler seni siyaset sahnesinin dışına atar. Bu toplum bunu kati suretle kabullenemez.”

"66. maddeyi yeniden ele almayı teklif ediyoruz"

Ali Babacan "Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür bir vatandaşı hissetmesi böylesine güçlü bir vatandaşlık anlayışının hâkim kılınmasıyla mümkündür. Bu kapsamda, anayasamızın 66'ncı maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2058662/huseyin-bastan-deva-partisine-turkluk-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.