Haluk Bayraktar'dan Ali Babacan'a ağır cevap!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar A.Ş. ile ilgili sarf ettiği "Devletin bütün imkanları tek şirkete aktarılıyor, rekabetten korkmasınlar" sözlerine Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan yanıt geldi.
Mevlüt Peker
|
14 Ocak 2023, Cumartesi - 20:21
Haluk Bayraktar'dan Ali Babacan'a ağır cevap!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'larını geliştiren ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere kurumların envanterlerine İHA ve SİHA'larını sokmayı başaran Baykar A.Ş. hakkında yaptığı açıklamalar sosyal medyada büyük tepki topluyor.

Ali Babacan'ın devletin tüm imkanlarının sadece Baykar'a açıldığı, Baykar'ın rekabetten korktuğu yönündeki ifadelerine cevap veren Baykar A.Ş. Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından doğrudan Ali Babacan'a hitap ederek tweet serisi paylaştı.

Haluk Bayraktar, Ali Babacan'ın ithamlarına şu şekilde yanıt verdi:

"Sn. Babacan,

BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz.

Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75’ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3’ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız.

Devlet kaynakları firmamıza akıtılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık. Banka kredisi dahi kullanmadık.

Tüm projelerimizde olduğu gibi en son AKINCI ve KIZILELMA’yı da öz kaynaklarımızla geliştirdik...

Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz.

Kaportacılıkla, Hacı Murat arabalarla paradigma dönüştüren Milli SİHA’ların farkını TEKNOFEST’e gelen çocuklar size anlatabilir. Fitne fesat odakları yerine onlara kulak vermeniz hakikati duymanızı sağlar.

Özür dilemek erdemdir. Erdemli olmayı deneyin..."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2059110/haluk-bayraktardan-ali-babacana-agir-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.