Altılı masadan referandum hamlesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence çıkışı sonrası başlayan 'türban serbestliği' ve 'aile düzenlemesi' tartışması sürüyor. Altılı masanın ise konuyla ilgili yeni bir planı olduğu ortaya çıktı. İktidarın referandum çıkışına muhalefetin 'kadük' ile cevap vereceği iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
16 Ocak 2023, Pazartesi - 09:38
Altılı masadan referandum hamlesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvenceye dair kanun teklifi sunacaklarını açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" sözleriyle işaret ettiği anayasa değişikliği teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne  sunuldu.

Meclis'te konuşan AK Parti  Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin desteği ile teklifin 336 milletvekili imzasıyla sunulduğunu söyledi.

400 vekili ihtiyaç var 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi konusunda açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Çok net söylüyoruz; değişiklik 400 ve üzeri bir oyla kabul edildiği zaman halk oylamasına gitmeyeceğiz" dedi.

Öte yandan altılı masada başörtüsü teklifine ilişkin genel eğilimin referanduma gidilmemesi, Meclis'te çözülmesi şeklinde olduğu kulislere yansıdı.

AK Parti, başörtüsüne dair anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere MHP grubunu ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül ile Meclis'te bir araya geldi.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP’nin de imza attığı anayasa değişikliği teklifinin bu hafta Meclis Anayasa Komisyonu’nda görüşüleceğini açıkladı.

Muhalefetten referandum hamlesi

TBMM Başkanlığı’na sunulan 'türban serbestisi' ve 'aile' kavramına ilişkin düzenleme yaptığı anayasa değişikliği teklifiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum çağrısına karşı hamle yapacağı öne sürüldü.

Altılı masanın teklifi 360 oyun altında bırakarak Cumhur İttifakı'nın 2023 seçimleri için planladığı 'referandum hesabını' bozacağı iddia edildi.

Kadük olabilir 

CHP ve İYİ Parti  AK Parti’nin ziyaret talebini reddederek anayasa teklifine 'ret' oyu kullanacağının sinyalini verdi.

Altılı masadaki partilerin vekillerinin bu hafta Meclis gündemine alınması beklenen anayasa değişikliği teklifine 'hayır' oyu vermesi durumda teklif, 360 oyun altında kalabileceği ve 'kadük' olabileceği de belirtildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061045/altili-masadan-referandum-hamlesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.