Akşener, "20 yıldır neredeydiniz?"

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, anayasa değişikliği teklifine değindi. "Madem Anayasa'da bir değişiklik olmalıydı, 20 yıldır neredeydiniz?" dedi.
Onur Çetinkaya
|
18 Ocak 2023, Çarşamba - 10:38
Akşener, "20 yıldır neredeydiniz?"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Akşener, anayasa değişikliği teklifi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara seslendi.

Başörtüsü konusunda konuşan Akşener, "Bu arkadaşların nazarında siyaset pasta, başörtüsü ise dilimden başka bir şey değil. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin hakkıdır. Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur" dedi.

"20 yıldır neredeydiniz?"

Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşları, seçim kazanmak için her şeyi mubah bilen siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden Anayasa peyda etme gayretlerine şaşırmadık diye konuşan Meral Akşener, "Doğal olarak bazı soruları da Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına sormak zorundayız; madem Anayasa'da bir değişiklik olmalıydı, 20 yıldır neredeydiniz? 2010'daki Anayasa referandumunda bunu neden yapmadınız? " ifadelerini kullandı.

"Kapı kapı dolaşıp mış gibi yapmak yok"

Memleketin sorunu varken, bu mesele siyasetin gündemini kapladı. Biz de bu duruma sırtımızı dönemeyiz diyen İYİ Parti lideri başörtüsü teklifi için, "Biz hazırız Ama öyle, 'ağam dedi, paşam dedi, Saray dedi' yok. Öyle kapı kapı gezip, "mış" gibi yapmak yok. Öyle ağlamak, sızlamak yok. Sayın Erdoğan sana bizzat seslenmek istiyorum, gel bu konu hakkındaki tartışmaları kaldıralım. Kadınların en temel haklarını tartışmaya açmayalım." dedi.

"Dün 'Muhtar bile olamazsın' diyenlerin karşısında biz vardık, bugün Ekrem kardeşimizin yanında biz varız"

AK Parti'yi düzen üzerinden eleştiren Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu detayı ise dikkat çekti,"AK Parti kendisini devlet sanıyor. İktidar algıyı yönettiği için internet sitelerine sipariş haber yaptırmak istiyor.  Biz bu harami düzene karşıyız. Bu kirli zihniyete karşıyız. Bu ucube sisteme karşıyız. Biz demokrasiden yanayız. Biz milletimizin taleplerinden yanayız. Dün 'Muhtar bile olamazsın' diyenlerin karşısında biz vardık, bugün Ekrem kardeşimizin yanında biz varız. Dün dinozor meraklılarının karşısında biz vardık." ifadelerini kullandı.

"Kadınlara sürtük diyenlerin karşısında ben varım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'sürtük' sözü üzerinden yüklenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "İçiniz rahat olsun. Bundan 25 yıl önce üniversitelerin kapısındaki kızlarımıza hakaret edenlerin karşısına bizler dikilmiştik. Bugün de kadınlara sürtük diyen kendini bilmezlerin karşısında yine ben varım, İYİ Parti var. Dün, kadınlara zulmedenlerin karşısına, bizler dikilmiştik. Bugün de kadınlara zulmetmeye kalkanların karşında yine ben varım, İYİ Parti var. Dün kadınlar üzerinden siyaset dizayn etmeye kalkan vesayetçilerin karşısına bizler dikilmiştik. Bugün de kadınlar üzerinden siyasi rant kovalayan yeni vesayetçilerin karşısında yine ben varım, İYİ Parti var." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061638/aksener-20-yildir-neredeydiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.