Okan Buruk'tan Galatasaray tarihine geçen performans

Lig ve kupada 11 maç üst üste kazanan Galatasaray'ın Teknik Direktörü Okan Buruk, daha önce çalıştığı isimleri başarısıyla geride bıraktı.
Ankara Masası
|
19 Ocak 2023, Perşembe - 13:14
Okan Buruk'tan Galatasaray tarihine geçen performans

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda kazandığı maçlarla adından söz ettiren Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk da performansıyla göz dolduruyor.

Ligde en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde bulunan sarı kırmızılı kulüp, kupa da Alanspor'u deplasmanda yenerek tur atladı. Cimbom peş peşe 11 galibiyet alarak  son 35 yıldaki en iyi galibiyet serisine ulaştı.

Denizli 1988 yılına damga vurdu

Cimbom bu sezonki performansının öncesinde 1988 yılında resmi karşılaşmalarda Mustafa Denizli yönetiminde 13 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

1987-88’de ligdeki son 9 maçı ile Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan sarı kırmızılılar 1988-99 sezonunda ise lige 3’te 3 yaparak başlamıştı.

1987-88 sezonunda Galatasaray 23 karşılaşmalık bir yenilmezlik serisi (17 galibiyet, 6 beraberlik) yakalayıp en yakın rakibi Beşiktaş’a 12 puan fark atarak 90 puanla ligde şampiyon olmuştu.

Sadece Hamzaoğlu ile çalışmadı

Sonrasında Karl Heinz Feldkamp, Reiner Hollmann, Fatih Terim, Mircea Lucescu, Eric Gerets, Cevat Güler, Hamza Hamzaoğlu gibi Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan teknik adamlardan hiçbiri Okan Buruk’un bu sezon imza attığı performansa ulaşamadı.

Futbolculuğu döneminde Hamzaoğlu dışında sarı kırmızılılara son 30 yılda şampiyonluk yaşatan teknik adamların tamamıyla çalışan Buruk hem kulübün efsanelerini hem de ustalarını geride bırakmış oldu.  (Hürriyet)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062015/okan-buruktan-galatasaray-tarihine-gecen-performans
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.