The Economist'ten Ankara'nın tepkisini çeken kapak

The Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanması halinde Türkiye'nin diktatörlüğe dönüşebileceği iddia etti. Economist’e Ankara'dan sert tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun “The Economist, entelektüel açıdan tembel, sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Ocak 2023, Cuma - 10:30
The Economist'ten Ankara'nın tepkisini çeken kapak

İngiliz The Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iktidarına ilişkin hazırladığı haber dosyasında, Türkiye’nin “kusurlu demokrasisinin Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde diktatörlüğe dönüşebileceğini” ileri sürdü.

“Türkiye diktatörlüğün eşiğinde: Erdoğan’ın İmparatorluğu üzerine özel bir rapor” başlıklı dosyanın kapağına Türk bayrağındaki hilale Erdoğan’ın silueti yansıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun bu kapağa sosyal medya hesabından tepki gösterdi, “The Economist, entelektüel açıdan tembel, sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü” dedi.

The Economist’tekiler için ‘sözde gazeteciler’ ifadesini kullanan Altun şunları dile getirdi:

"Yine başlıyoruz! The Economist, Türkiye'nin entelektüel açıdan tembel, sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü. Klişe sözler, yanlış bilgilendirme ve apaçık propagandayla Türk demokrasisinin sonunu ilan etmek zorunda hissediyorlar sanki. Ülkemiz, zorluklarımızı nasıl çözeceğimize dair hararetli tartışmaların olduğu bir başka seçim dönemine doğru gidiyor. Gerçek bir demokratik siyaset yaşanıyor ve muhalefet stratejilerini aylardır belirlemeye çalışıyor. Türk demokrasisinin canlılığı ve halkımızın siyasi sistemini sahiplenmesi çok güçlü. The Economist'in Türkiye'de gerçekte neler olup bittiği hakkında haber yapma zahmetine asla girmeyeceğinden eminim. Sadece şüphelenmeyen okuyucuları üzücü durumları hakkında uyarmak istiyorum!"



http://www.ankaramasasi.com/haber/2062258/the-economistten-ankaranin-tepkisini-ceken-kapak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.