Peskov, "Tank sevkiyatının sonuçları olumsuz olacak"

Almanya'da gerçekleştirilen toplantıya video konferans yöntemiyle uzaktan bağlanarak katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski askeri destek çağrısını yineleyerek tank istedi. Zelenski'nin açıklamalarına ise Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'dan yanıt geldi. Peskov,"Tank sevkiyatının sonuçları olumsuz olacak"dedi.
Onur Çetinkaya
|
20 Ocak 2023, Cuma - 14:42
Peskov, "Tank sevkiyatının sonuçları olumsuz olacak"

Batı'dan her fırsatta askeri destek isteyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Almanya'da gerçekleştirilen toplantıda  Leopard tanklarının kendilerine gönderilmesini talep etti.

Zelenski, video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda "Bu Leopard'lar Rusya'dan geçmeyecek. Kendimizi savunuyoruz. Tanklarınız varsa onları bize verin." açıklamasını yaptı.

"Tank sevkiyatının sonuçları olumsuz olacak"

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov,Volodimir Zelenski'nin başta Almanya olmak üzere istediği tankları değerlendirdi.

Peskov, "Batılı ülkelerin Ukrayna’ya olası tank sevkiyatının durumu kötüleştireceğini belirterek, "Sonuçları kesinlikle olumsuz olacak. Daha önce de söylediğimiz gibi bu tür bir sevkiyat temelde hiçbir şeyi değiştirmeyecek ancak Ukrayna ve Ukrayna halkı için sorunlara yol açacak." dedi.

Ukrayna’ya olası tank sevkiyatının olumsuz sonuçlara yol açacağını belirten Peskov, "Sonuçları kesinlikle olumsuz olacak. Daha önce de söylediğimiz gibi bu tür bir sevkiyat temelde hiçbir şeyi değiştirmeyecek ancak Ukrayna ve Ukrayna halkı için sorunlara yol açacak." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062349/peskov-tank-sevkiyatinin-sonuclari-olumsuz-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.