Yargıtaydan emsal nitelikte karar

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendirerek, kocanın tembellik yapıp çalışmamasını boşanma sebebi saydı. Davalı koca, kararı istinafa götürdü.
Hande Akyol
|
22 Ocak 2023, Pazar - 14:08
Yargıtaydan emsal nitelikte karar

Kocası tarafından şiddete maruz kaldığını öne süren bir kadın, boşanmak için Aile Mahkemesine başvurdu. Mahkeme, davalı erkeğin boşanmaya sebebiyet veren olaylarda tam kusurlu olduğunu belirterek tarafların boşanmasına hükmetti.

Bölge Adliye Mahkemesi ise, kocanın kusurlarından bir kısmının dosya çerçevesi itibariyle ispatlanamadığına hükmederek davayı reddetti.

Davanın reddedilmesiyle şok yaşayan kadın, temyize başvurdu.

Yargıtay, çalışmayan kocayı kusurlu saydı

Dosyanın Yargıtaya intikal etmesiyle, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı.

Kararda, kocanın son 1,5 yıldır boş boş gezdiği ve çalışmayarak ailesine ekonomik destek sağlamadığına dikkat çekildi.

Oy birliği ile alınan kararda, kocanın çalışmamasının ağır kusur olduğu belirtildi.

Yargıtay kararında şu ifadeler yer aldı:

"Davalı erkeğin evliliğin son 1,5 yılında çalışmadığı, sağda solda gezdiği, bu süre zarfında davacı kadına kendi annesinin baktığı, davalı erkeğin bu şekilde birlik yükümlülüklerini ihmal ettiği, bu hususun da tanık beyanlarıyla sabit olduğu anlaşılmaktadır.

Gerçekleşen bu durum karşısında taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir.

Olayların akışı karşısında davacı kadın dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, davanın kabulü ile boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile reddine karar verilmesi doğru olmamış, bozmayı gerektirmiştir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062922/yargitaydan-emsal-nitelikte-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.