Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın borç yapılandırma paketini görüşecek

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek Kabine toplantısında değerlendirilecek.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ocak 2023, Pazar - 14:21
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın borç yapılandırma paketini görüşecek

Pakete göre 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak. Belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak. Yapılandırmada taksit sayısı 18'i geçecek. 20 ay taksit sunulursa borç 40 ayda ödenebilecek.

Faizler silinecek mi?

Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi borçlarında önemli ölçüde silinme meydana gelecek. Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı getirilecek. Peşin ödeme halinde yüzde 90'a kadar borçların silinmesi imkanı olacak. Belirli tutarın altında olan borçların tamamının silinmesinin  gündeme gelebileceği de belirtiliyor.

Paketin Şubat ortasında yasalaşması bekleniyor

Yapılandırma paketi yarın Kabine'de masaya yatırılacak. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıntıları açıklaması ve paketin en geç şubat ortasında yasalaşması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2062928/cumhurbaskanligi-kabinesi-yarin-borc-yapilandirma-paketini-gorusecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.